Preşedinţii secţiilor de votare, instruiţi de pompieri

Mihaela Oprea 5 decembrie 2012 0
Preşedinţii secţiilor de votare, instruiţi de pompieri

Preşedinţii secţiilor de votare au fost instruiţi, marţi, de către pompierii de la compartimentul de prevenire care sunt măsurile pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă în cadrul secţiilor pe care aceştia le vor conduce la alegerile parlamentare.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie, cadrele Inspecţiei de Prevenire execută, la locaţiile unde se vor constituii secţii de votare, controale de apărare împotriva situaţiilor de urgenţă, acţiunea având ca scop prevenirea situaţiilor pe timpul desfăşurării alegerilor parlamentare.
Pentru o bună desfăşurare a activităţilor la secţiile de votare, se recomandă: verificarea şi înlăturarea defecţiunilor la instalaţia electrică, menţinerea în stare de funcţionare a iluminatului de siguranţă ce echipează clădirile, asigurarea secţiilor de votare cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, anume cel puţin două stingătoare P6 cu praf şi CO2 pentru fiecare secţie de votare. Se interzice efectuarea lucrărilor cu foc deschis în clădire, premergător şi pe durata desfăşurării procesului electoral. Se va face marcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, conform reglementărilor specifice. Căile de acces care duc direct în exterior vor fi menţinute permanent libere, pentru a exista posibilitatea de a fi folosite în caz de incendiu. Se interzice fumatul în sala cabinelor de votare, a camerei de odihnă a personalului comisiei de votare şi în alte locuri cu pericol de incendiu, precum şi utilizarea aparatelor de încălzit electrice în condiţii care prezintă pericol de incendiu. Se va asigura accesul autospecialelor pentru stingerea incendiilor.
În cazul producerii unui incendiu, se acţionează de urgenţă pentru: evacuarea tuturor ocupanţilor clădirii precum şi a bunurilor importante utilizate în procesul electoral, se va anunţa incendiul la numărul unic de urgenţă 112 şi se va stinge incendiul cu mijloacele de primă intervenţie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »