Preparatele din carne, controlate de comisarii CJPC Salaj

Magazin Salajean 3 iulie 2009 0

Preparatele din carne, controlate de comisarii CJPC Salaj

In ultima saptamana a lunii iunie, inspectorii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj au verificat 12 agenti economici din zona urbana a judetului Salaj, care desfasoara comert cu preparate alimentare din carne. Actiunea a urmarit in special modul de comercializare si etichetare al preparatelor din carne, precum si normele calitative ale acestora. Dupa cum ne-a declarat Ioana Katona, purtatorul de cuvant al CJCP Salaj, controalele au scos la iveala nenumarate nereguli, pentru care s-au aplicat 12 amenzi, de peste 21.500 de lei, si au fost oprite de la comercializare 50 de kg de preparate din carne, in valoare de 492 de lei. Au fost gasite produse care nu aveau data limita de consum.

Nici pentru cele preambalate, cum ar fi carnea tocata, ciolane, cotlet fara os, nu existau afise sau anunturi care sa contina informatii privind durabilitatea minimala de consum. Pe unele preparate din carne nu se puteau citi elementele de identificare si caracterizare a produsului, in timp ce altele nu aveau tradusa eticheta in limba romana. S-au aplicat sanctiuni si pentru neindicarea pretului pe unitatea de masura, afisat intr-o forma clara si usor de identificat, respectiv lei/kg, a afirmat Katona. Tot in cadrul controalelor, ca urmare a unei sesizari inregistrate la CJPC Salaj, s-a constatat faptul ca un operator economic avea expuse la comercializare produse pe ambalajul carora era indicat un pret, iar la casa de marcat un alt pret (indicat pe bonul fiscal), mai mare. Pentru aceasta abatere, unitatea a fost sanctionata contraventional, fiind dispuse masuri de intrare in legalitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »