Predoiu, ales de pedeliştii sălăjeni în cursa pentru Cotroceni

Membrii PDL Sălaj au desemnat sâmbătă, 2 noiembrie 2013, candidatul din partea partidului la preşedinţia României pentru alegerile care vor avea loc anul viitor. Din cei doi candidaţi ai PDL înscrişi în cursa pentru alegerile prezidenţiale, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, primul s-a dovedit a fi preferat de pedeliştii sălăjeni. Acesta a obţinut 85 la sută din voturi. După cum a declarat, Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul partidului din Zalău, pe listele electorale la nivel de judeţ au fost înscrisi cu drept de vot 2.239 de membri care şi-au exprimat opţiunea privind desemnarea celui care merită să ajungă în cursa pentru Cotroceni în 2014. Potrivit lui Bode, prezenţa democrat-liberarilor sălăjeni la vot a fost una bună, în toate cele şase secţii de votare amenajate în: municipiul Zalău, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Nuşfalău şi Ileanda. Astfel, aproximativ 1.100 de membri ai PDL Sălaj au votat pentru Cătălin Predoiu – 85 la sută, iar circa 200 de electori au votat cu Gheorghe Falcă – 15 la sută.
Simultam cu alegerile din Sălaj, în judeţele Regiunii Nord Vest, au fost organizate scrutinuri privind desemnarea celui care va ajunge în lupta pentru prezidenţiale din partea PDL. Alegerile vor continua în toate regiunile ţării până la jumătatea lunii decembrie, după care PDL va comunica numele candidatului pentru preşedinţie.

La Zalău, probabil, se va alege un nou primar

Prezenţi la Zalău cu ocazia alegerilor electorale PDL, în cadrul conferinţei de presă, senatorul Cristian Rădulescu şi deputatul Mircea Toader au ţinut să facă unele precizări cu privire la verdictul dat de Agenţia Naţională de Integritate vizavi de icompatibilitatea primarului Radu Căpîlnaşiu. Astfel, în opinia lui Mircea Toader, liderul democrat-liberalilor, primarul Zalăului nu are nicio şansă să scape: “Nu are nicio şansă, unul singur a scăpat, dar procesul este încă la Înalta Curte. ANI nu doarme, iar toţi cei care s-au angajat la o demnitate publică trebuie să cunoască legea. Probabil, veţi alege un nou primar”, a declarat Toader.
Constatarea ANI în legătura cu incompatibilitatea primarului Radu Căpîlnaşiu nu a fost comentată de liderul PDL Sălaj Bode, acesta precizând că trebuie să existe o hotărâre a instanţei, însă nu e de acord cu reacţia primarului care vrea să se scoată basma curată acuzând alte instituţii ale statului cu privire la transmiterea unor date eronate în ceea ce priveşte funcţiile pe le-a deţinut. “Personal, mă îndoiesc că o instituţie a statului, cum este cea pe care a invocat-o domnul primar, îşi permite să transmită date eronate”, a precizat Bode. Referitor la termenul de incompatibilitate, Lucian Bode a ţinut să adauge faptul că, opoziţia din Sălaj semnalează incompetenta în actul administraţiei. “Promisiuni electorale neonorate, proasta administrare a regiilor şi a societăţilor aflate în subordinea Primăriei. Un exemplu clar este E-star Distriterm. Pe noi, nu incompatibilitatea lui Radu Căpîlnaşiu ne interesează, ci incompetenta în actul administrativ”, a conchis Lucian Bode.

Alte articole

2 Thoughts to “Predoiu, ales de pedeliştii sălăjeni în cursa pentru Cotroceni”

  1. Anonim

    Ce fata de poandau are Bo(u)de Lucian!

  2. Anonim

    daca nu e paznic la mistreti n-are sanse

Leave a Comment