Prada de circa trei miliarde de lei din amenzi in trafic

Magazin Salajean 23 martie 2009 0

 Prada  de circa trei miliarde de lei din amenzi in trafic

In actiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera din judetul Salaj, in perioada 13-19 martie, au fost constatate aproape 2.000 de fapte contraventionale insotite de amenzi in valoare totala de 285.000 de lei.

Totodata, in aceasta perioada, politistii rutieri au intocmit si sapte dosare privind infractiuni de natura penala, pentru conducerea autovehiculelor neinmatriculate sau cu numere de inmatriculare false si pentru conducere fara permis auto. Din totalul sanctiunilor, cele mai multe au fost aplicate conducatorilor auto, si anume, 1.820 de amenzi. Astfel, din soferii amendati, 1.129 au fost depistati de catre cele sase radare fixe pentru depasirea vitezei legale, alegandu-se cu amenzi in valoare de 225.000 de lei, iar alti 194 au fost inregistrati cu cele trei aparate radar mobile ale Politiei Rutiere Salaj. In decursul perioadei analizate, agentii de politie au sanctionat 25 de persoane care au stationat autovehiculul in locuri interzise, iar alti 66 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere: trei pentru sofat sub influenta bauturilor alcoolice, opt pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/ora, doua persoane pentru nerespectarea semnalelor acustice si luminoase la trecerea la nivel cu calea ferata, iar restul de 51 de soferi au ramas, pentru o perioada de timp pietoni pentru ca nu au respectat semnificata culorii rosii a semaforului electric sau nu au acordat prioritate pietonilor sau autovehiculelor, ne-a comunicat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. De altfel, pentru traversarea strazii prin loc nepermis, politistii au sanctionat 137 de pietoni. Alte 14 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice s-au ales cu sanctiuni. In aceeasi perioada, oamenii legii au retinut si patru certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-a inregistrat si un accident de circulatie grav soldat cu un ranit grav. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 18 accidente grave soldate cu un mort si 21 de raniti grav, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, mai putin cu sase accidente grave, cu 7 morti si cu 14 raniti grav.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »