Prada de 1.371 de stelute si lumanari scateietoare

Magazin Salajean 17 decembrie 2008 0

Prada de 1.371 de stelute si lumanari scateietoareIn cadrul actiunii Foc de artificii 2008, politistii de profil din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj au organizat peste 35 de actiuni si controale pentru identificarea comerciantilor de obiecte pirotehnice, care desfasoara aceasta activitate fara a fi autorizati. Astfel, oamenii legii au gasit expuse la vanzare stelute si lumanari scanteietoare din clasa I, de catre agenti economici care nu fusesera autorizati in baza Legii nr. 126/1995, republicata. A fost confiscata cantitatea de 1.371 stelute si lumanari scateietoare, in valoare de 1.242 lei, iar cinci comercianti au fost sanctionati contraventional cu amenzi totalizand 10.000 de lei, a precizat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant din cadrul IPJ Salaj. Actiunile si controalele politistilor se vor desfasura zilnic, pentru evitarea evenimentelor negative ce ar putea aparea ca urmare a nerespectarii legislatiei in vigoare.

Hoti prinsi la furat de lemne

Pentru taierile ilegale de lemne si vanzari de pomi de iarna fara a avea acte legale, sase persoane s-au ales cu dosare penale si amenzi. Politistii de la posturile comunale desfasoara in aceasta perioada actiuni in baza planului judetean pentru prevenirea taierilor ilegale, transportului si comercializarii masei lemnoase si a pomilor de Craciun, sanctionand persoanele care nu respecta legislatia in acest domeniu. Astfel, potrivit datelor furnizate de catre Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Salaj, politistii din Sarmasag au prins mai multe persoane care au taiat, fara drept, masa lemnoasa din padurea apartinand unor lacasuri de cult din Ilisua. Astfel, P. Octavian si K Ludovic, ambii din Lompirt, au taiat ilegal mai multi arbori de diferite specii si dimensiuni, pe care i-au transportat cu carutele. Oamenii legii au constatat ca primul a taiat aproximativ 170 bucati de lemn, iar consateanul sau, 67 bucati. Cei doi sunt cercetati pentru incalcarea art. 108 din Legea nr. 46/2008, privind codul silvic. Alti doi barbati din Lompirt au comercializat la diferite persoane lemnele taiate ilegal din padure, motiv pentru care risca sanctiuni contraventionale in baza art. 2, lit. k, din Legea nr. 31/2000, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, ne-a comunicat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant din cadrul IPJ Salaj.

In localitatea Borla, politistii au gasit doua persoane din judetul Cluj care ofereau spre vanzare pomi de iarna, fara insa a avea acte de provenienta pentru ei. Tot in baza actului normativ mai sus amintit, brazii au fost confiscati si predati Ocolului Silvic Stejarul Zalau, iar comerciantii au fost sanctionati contraventional cu amenda in valoare de 200 lei.

TIR rasturnat la Hereclean

Luni, 15 decembrie, un tir incarcat cu grau, care se deplasa pe drumul DN 1F, la km 94+50m, pe raza localitatii Hereclean, a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat. La fata locului a ajuns si detasamentul de pompieri Zalau, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj.

Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant din cadrul ISU Salaj, ne-a comunicat ca in momentul in care s-a rasturnat, motorina din rezervorul autotrenului s-a scurs pe carosabil. Pompierii au intervenit la ora 15:10, pentru inlaturarea de pe carosabil a petei de motorina scursa din rezervorul autotrenului cu numarul de inmatriculare CJ 22 LMR, a declarat Jacodi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »