Pompierii zălăuani, pe post de lăcătuşi

Magazin Salajean 7 martie 2011 0

Pompierii zălăuani, pe post de lăcătuşi

Alertat că nu poate intra în apartament în miez de noapte, un bărbat din municipiu a pus mâna pe telefon şi a apelat numărul unic de urgenţă 112. În scurt timp, la faţa locului au sosit pompierii, pentru deblocarea uşii. Însă, când proprietarul a auzit că aceştia au de gând să spargă uşa pentru a intra în locuinţă, le-a refuzat ajutorul. Oricum, cel mai probabil, singura urgenţă era frigul de afară, nefiind rămase persoane blocate în apartament.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că solicitarea s-a finalizat fără intervenţie.

Detaşamentul de Pompieri Zalău a fost solicitat să intervină, în noaptea de joi spre vineri, pentru a debloca uşa unui apartament situat într-un bloc de locuinţe de pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu. Însă intervenţia nu s-a concretizat, bărbatul refuzând ajutorul pompierilor în momentul în care a aflat că la situaţii de urgenţă se intervine prin spargerea uşii de acces. În apartament nu se afla nicio persoană blocată, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, persoanele care solicită intervenţia autorităţilor fără a fi o urgenţă sunt pasibile de sancţiuni, în plus la plata cheltuielilor cu intervenţia cadrelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »