Pompierii sălăjeni, “racordaţi” la o autospecială de 460.000 de euro

magazinsalajean 29 octombrie 2012 0
Pompierii sălăjeni, “racordaţi” la o autospecială de 460.000 de euro

Mihaela Oprea

O autospecială în valoare de circa 460.000 de euro, care va deservi şase judeţe din nordul ţării, printre care se numără şi Sălajul, a ajuns recent în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. Autospeciala, dotată cu tehnologie de ultimă oră, a fost alocată prin prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că această autospecială funcţionează ca un dispecerat, ca un punct de comandă în caz de dezastre, calamităţi. “Autospeciala are posibilitatea să-şi asigure autonomia privind comunicaţiile radio/telefonie şi transmisii şi recepţii de date. Mai exact, noua achiziţie reprezintă, de fapt, un centru mobil de comandă şi control şi este destinată să asigure comunicaţiile în cazul situaţiilor de urgenţă de amploare, pentru coordonarea eficientă a intervenţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Mai exact, autospeciala poate asigura legături de telefonie fixă şi mobilă, legături radio şi prin satelit, precum şi transmisia de date prin internet şi intranet. Are patru staţii de lucru, care pot prelua inclusiv apelurile prin numărul de urgenţă 112 şi este dotată cu un sistem de videoconferinţe performant.
Autospeciala va deservi şase judeţe din nordul ţării respectiv: Cluj, Bistriţa Năsăud, Sălaj, Maramureş, Satu Mare şi Bihor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »