Pompierii sălăjeni, locul al III-lea în concurs

Mihaela Oprea 3 august 2012 0
Pompierii sălăjeni, locul al III-lea în concurs

Pompierii sălăjeni nu s-au calificat mai departe la faza zonală a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţii organizate la finele acestei săptămâni în judeţ.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că la această etapă au participat cinci echipaje din judeţele Sălaj, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Satu Mare şi Cluj. “Competiţiile au avut loc la sediul unităţii şi stadionul municipal, fiind structurate pe categorii. Astfel, pompierii au avut de trecut de probele: scara de fereastră, pista cu obstacole pe 100 de metri, ştafeta 4×100 de metri şi realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, după derularea probelor clasamentul general s-a prezentat astfel: locul I – echipajul ISU Satu Mare, locul II – echipajul din Bistriţa-Năsăud, locul III – echipajul sălăjean, locul IV – echipajul ISU Cluj, iar locul V – echipajul din Maramureş.
Câştigătorii au primit diplome, cupe şi medalii la festivitatea de premiere. Conducerea ISU Sălaj şi Mr. Liviu Mirescu, arbitrul general din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au felicitat participanţii pentru efortul şi pregătirea de care au dat dovadă. În urma unui clasament general pe ţară este posibil ca prima clasată la această fază să meargă mai departe la etapa finală de la Călăraşi.
Scopul concursului este urmărirea dezvoltării şi perfecţionării atitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »