Pompierii salajeni, la raport

Magazin Salajean 13 septembrie 2007 0

Pompierii salajeni, la raport

* pompierii salajeni din cadrul serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta au fost alertate, in primele opt luni ale acestui an, de 264 de ori

Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) Salaj si manifestarile dedicate Zilei Pompierilor din Romania, au fost principalele subiecte abordate in cadrul conferintei de presa organizata, ca in fiecare an, pe 12 septembrie.

Comandantul ISU Salaj, colonelul Gheorghe Labo, a declarat ca, in primele opt luni ale acestui an, pompierii salajeni din cadrul serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta au fost alertate de 264 de ori.

Majoritatea solicitarilor – 149, s-au referit la interventii pentru stingerea incendiilor, dar pompierii au mai raspuns si la solicitari de descarcerare (13), transport apa (39), asanari de munitie neexplodata (14), deblocare de usi (21), la actiuni de cautare a persoanelor inecate (6), tentative de suicid (4), salvari de animale si alte interventii (6).

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul solicitarilor pompierilor salajeni a crescut de la 164, la 264. Pe timpul interventiilor au fost salvate 12 persoane si protejate bunuri si instalatii in valoare de peste 4,5 milioane de lei.

Media incendiilor – se mai arata in statisticile pompierilor, a fost de 61, iar media incendiilor la 1.000 de kilometri patrati este de 16. Datorita modului de organizare a serviciilor de pompieri profesioniste, voluntare si private, pe teritoriul judetului, timpul de raspuns mediu la o solicitare a reusit sa fie diminuat la 18 minute, iar timpul de interventie la 80 de minute. Principalele cauze care au generat incendii au fost: flacara deschisa, scurtcircuitul electric, jarul, efectul termic, cosul de fum necuratat, cablurile electrice defecte, trasnetul si jocul copiilor cu focul.

Vom reveni cu mai multe informatii in numerele noastre viitoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »