Pompierii salajeni, la ceas de sarbatoare

Magazin Salajean 14 septembrie 2007 0

Pompierii salajeni, la ceas de sarbatoare

* Pompierii salajeni au sarbatorit in cursul zilei de ieri 159 de ani de la crancena batalie din Dealu Spirii, batalie care a marcat prima mare implicare a pompierilor in luptele de aparare ale poporului roman impotriva cotropitorilor straini, in Revloutia de la 1848.

Ziua Pompierilor din Romania a fost sarbatorita si in judetul Salaj. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj a organizat cu aceasta ocazie o serie de manifestari dedicate acestei zile.

Cu aceasta ocazie, participantii au asistat la intonarea imnului de stat, prezentarea mesajelor de felicitare din partea oficialitatilor locale si judetene, exercitii demonstrative specifice pompierilor, prezentarea tehnicii de interventie la incendii si descarcerare, precum si un program artistic si cocktail cu invitatii.

In acest context, prefectul judetului Salaj, Andrei Barbu Todea, a subliniat, intr-un discurs, importanta sarbatoririi Zilei Pompierilor felicitandu-i pentru curajul si eficacitatea in actiunile de interventie.

De asemenea a apreciat tinuta profesionala, preocuparea continua pentru perfectionarea tehnicilor de pregatire militara, operativitatea si profesionalismul de care dau dovada pompierii in executarea misiunilor incredintate.

Reamintim ca manifestarile organizate cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania au demarat din data de 10 septembrie, cand au avut loc activitati sportive, precum Cupa 13 septembrie la sah si tenis de masa si Cupa 13 septembrie la volei.

Ziua de 13 septembrie a fost declarata Ziua Portilor Deschise, ocazie cu care au fost invitati sa participe la activitati oaspeti din strainatate, veterani, pensionari, cadre trecute in rezerva, membrii din serviciile voluntare si private pentru situatii de urgenta, colaboratori si familiile cadrelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »