Pompierii salajeni aniverseaza 159 de ani de la batalia din Dealul Spirii

Magazin Salajean 10 septembrie 2007 0

Pompierii salajeni aniverseaza 159 de ani de la batalia din Dealul Spirii

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj a pregatit o serie de manifestari cu ocazia implinirii a 159 de ani de la crancena lupta purtata de soldatii romani, alaturi de pompieri, in anul 1848, in Dealul Spirii.

Astfel, in zilele de 10-11 septembrie se vor desfasura activitati sportive, precum Cupa 13 septembrie la minifotbal, Cupa 13 septembrie la sah si tenis de masa si Cupa 13 septembrie la volei. Ziua de 13 septembrie va debuta cu o adunare festiva la care va participa intregul efectiv de pompieri, cu tema File din istoria pompierilor si prezentarea mesajelor de felicitare din partea oficialitatilor locale si judetene.

Discursurile vor fi urmate de exercitii demonstrative specifice pompierilor; prezentarea tehnicii de interventie la incendii si descarcerare, precum si un program artistic si cocktail cu invitatii.

Ziua de 13 septembrie va fi declarata Ziua Portilor Deschise, ocazie cu care sunt invitati sa participe la activitati oaspeti din strainatate, veterani, pensionari, cadre trecute in rezerva, membrii din serviciile voluntare si private pentru situatii de urgenta, colaboratori si familiile cadrelor, ne-a declarat purtatorul de cuvant al ISU Salaj, cpt. Sorin Muresan.

Pagina de istorie

Cu 159 de ani in urma, la 13 Septembrie 1848, in Dealul Spirii din Bucuresti a avut loc o crancena batalie intre armata otomana venita sa infranga revolutia pasoptista si o companie de pompieri condusa de capitanul Pavel Zaganescu. In cinstea eroilor cazuti la acea data, inspectoratele pentru situatii de urgenta celebreaza, in fiecare an, curajul si eroismul pompierilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »