Pompierii sălăjeni, la pas pentru stingerea incendiului

Magazin Salajean 14 martie 2011 0

Pompierii sălăjeni, la pas pentru stingerea incendiului

Pompierii militari sălăjeni au fost nevoiţi, la finele săptămânii trecute, să părăsească autospecialele de intervenţie şi să înainteze doi kilometri pe jos pentru a ajunge la un incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren din localitatea Gâlgău Almaşului. Drumul inexistent a făcut intervenţia acestora şi mai dificilă, iar incendiul ameninţa să să extindă şi la pădurea din apropiere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că incendiul ar fi fost provocat intenţionat. Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină, în data de 10 martie, la ora 19.41, pentru a stinge un incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren din localitatea Gâlgău Almaşului. Accesul pompierilor militari a fost îngreunat din cauza inexistenţei căii de acces şi au fost nevoiţi să se deplaseze doi kilometri pe jos. Au intervenit cu echipamentele din dotare care pot fi transportate de echipa de intervenţie. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, cauza probabilă de incendiu a fost acţiunea intenţionată a unei persoane necunoscute, a declarat purtătorul de cuvânt.

În cele din urmă, pompierii au stins operativ incendiul, evitând extinderea la pădurea din apropiere. În total, au ars patru hectare de vegetaţie uscată.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »