Pompierii – in alerta de sarbatoarea

Magazin Salajean 13 august 2007 0

Pompierii - in alerta de sarbatoarea Cu ocazia sarbatorii crestine Adormirea Maicii Domnului, ca in fiecare an, aglomeratia din lacasele de cult si numarul mare de lumanari care vor fi aprinse, pe langa semnificatia simbolica pe care o au, reprezinta un motiv de ingrijorare si alerta permanenta pentru pompierii salajeni.

Astfel, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU)Salaj le recomanda reprezentantilor lacaselor de cult salajene sa ia masuri de prevenire a incendiilor care pot fi provocate cu aceasta ocazie. Slujitorii bisericii au obligatia de a aduce la cunostinta publicului, pe timpul slujbelor religioase, unele reguli care trebuie respectate, atat in biserica, cat si in zonele adiacente, pentru prevenirea incendiilor. Trebuie aduse la cunostinta persoanelor participante la slujbele religioase cateva reguli cu privire la utilizarea lumanarilor la biserici, precum si modul de comportare pe timpul producerii unui eventual incendiu in lacasul de cult, ne-a declarat purtatorul de cuvant al ISU Salaj, capitanul Sorin Muresan.

Inaintea inceperii slujbelor religioase cu public numeros, se recomanda ca toate covoarele, mochetele, scaunele si bancile nefixate sa fie scoase din biserica si sa fie mentinut in permanenta un culoar degajat.

De asemenea, accesul credinciosilor in incinta bisericii se va realiza numai in limita capacitatii acestuia, in scopul evitarii aglomeratiei si producerii de accidente. Uneori, acest lucru nu este posibil si atunci pompierii recomanda blocarea usilor de acces sau desfasurarea slujbelor in aer liber. Totodata, trebuie amenajate locuri pentru depunerea lumanarilor aprinse, la distante de siguranta fata de elementele combustibile din interiorul bisericii, de preferinta in tavi metalice umplute cu nisip. Pompierii mai recomanda dotarea lacaselor de cult cu mijloace de prima interventie si mentinerea acestora in stare de permanenta functionare. Nu in ultimul rand, personalul bisericilor si manastirilor trebuie instruit pentru interventia cu forte proprii la stingerea unui eventual incendiu, asta mai ales in cazul lacaselor amplasate la altitudini mari sau la distante mari fata de unitatile de pompieri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »