Poliţiştii sălăjeni, “puricaţi” de superiori

Mihaela Oprea 11 ianuarie 2013 7
Poliţiştii sălăjeni, “puricaţi” de superiori

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj va fi luat “la puricat”, în următoarea perioadă, de echipe de specialişti ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române. Delegaţii ministeriali vor verifica dacă subalternii lor respectă principiile de etică şi deontologie profesională în activitatea pe care o desfăşoară.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea, a declarat că aceste controale se desfăşoară la nivel naţional în toate inspectoratele de poliţie din ţară. Cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situaţiile care reprezintă atitudini neconforme reglementărilor în vigoare în relaţia şef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte care privesc climatul organizaţional în interiorul acestor unităţi.
Echipele de verificare vor fi alcătuite din sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control, care vor acţiona sub acoperire.
Conducerea Ministerului Afacerilor Interne îşi reafirmă întreaga disponibilitate pentru identificarea şi sancţionarea drastică a oricărui tip de atitudini care încalcă prevederile legale, ordinele interne şi normele privind deontologia profesională specifică funcţiei publice de poliţist.
Controalele dispuse de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie, anul trecut, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comentarii

comments

7 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 11 ianuarie 2013 at 08:30 - Reply

  dar pina cind sa declansat scandalul ce au faqcut aceste structuri di ministeru de interne.nici dupa aceste controale nu se va inbunatati activitatea in m.i.fiti linistiti.sa vina controlul la baruri sa vada ce clienteala au.

 2. nelu 11 ianuarie 2013 at 09:00 - Reply

  Fapte de genul celor de la Olt se petrec cu certitudine si la Salaj.Diferenta consta in fapul ca au acordul femeilor, dar reprezinta totusi o fapta imorala.

 3. nae l. 11 ianuarie 2013 at 09:35 - Reply

  Parca ministru de interne , la inceputul scandalului sexual,l-a facut golan pe seful politiei Olt, afirmand ca nici o zi n-o sa mai lucreze in cadrul politiei ! Iata , ca numai dupa 4-5 zile ,politistul este mutat pe un alt post,iar ceilalti 2, sunt scosi la pensie . In care alt loc de munca se iau asemenea masuri ingaduitoare ?! Nemernicii acestea este foarte clar , sunt protejati !

 4. Anonim 11 ianuarie 2013 at 12:51 - Reply

  de ce nu se verifica activitatea din umbra a militienilor ?

 5. ADEVARATI ZALAUANI 11 ianuarie 2013 at 13:21 - Reply

  personal imi este rusine cu politia judetului nostru!!! toti sunt o apa si din cauza ca sunt needucati,scoliti fortat, nu pot fii oameni de nadejde: o spun cu mare regret cu m=am confruntat cu niste politisti cretini,redusi,fara viziune,exact ca in bancurile de la televizor!!!oare sefii lor nu ii vad pe foarte multi,sau ii tii mai bine sub observatie, asa prosti !!!

 6. Ana 11 ianuarie 2013 at 21:39 - Reply

  Felicitari politistilor care si-au petrecut atat adolescenta cat si cei mai frumosi ani din viata in liceele de politie ,apoi in bancile Academiei de Politie ,iar acum protejeaza legea! Rusine celor care ii hulesc !

 7. ion 13 ianuarie 2013 at 10:25 - Reply

  sa se vada si cum sa facut disponibilizarile sa vedeti cita golanie si bataie de joc a fost aceia cind vor fi verificati pentru ca au distrus famili

Lasa un Raspuns »