Poliţiştii sălăjeni intră astăzi în examen!

Mihaela Oprea 16 octombrie 2012 0
Poliţiştii sălăjeni intră astăzi în examen!

Candidaţii pentru funcţiile de şefi la posturile de poliţie din satele sălăjene intră de astăzi, pentru trei zile, în concurs. Doar poliţiştii declaraţi admişi la proba interviului vor fi numiţi la conducerea acestor structuri reînfiinţate de la 1 septembrie, anul curent. Până la organizarea concursurilor de numire pe funcţie, pentru exercitarea atribuţiilor funcţiei de şef de post au fost împuterniciţi foştii şefi ai posturilor de poliţie comunale.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că pentru posturile vacante s-au înscris 61 de lucrători de poliţie, din sursă internă, care vor susţine interviul structurat pe subiecte profesionale. “Aprecierea rezultatului final al interviului se va face cu note de la 1 la 10. Va fi declarat admis candidatul care va avea nota cea mai mare şi va fi notat cu cel puţin 7. Perioada desfăşurării concursului este 16-18 octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, candidaţii pentru funcţiile de şefi de posturi de poliţie din mediul rural au mai susţinut, la finele săptămânii trecute, testarea psihologică din cadrul concursului.
Pentru toate cele 57 de posturi de poliţie din mediul rural există cel puţin un candidat. Ocuparea funcţiilor de şefi de posturi de poliţie rurală de către lucrători din sistem va lăsa libere aceste 57 de locuri de agenţi de poliţie rurală. Nici la această dată nu se cunoaşte cine anume va putea ocupa locurile lăsate vacante de agenţi la posturile de poliţie din mediul rural.
Funcţiile de şefi de post au devenit vacante odată cu reînfiinţarea, de la 1 septembrie, a posturilor de poliţie rurală. Acestea au fost desfiinţate în urmă cu aproximativ un an, în scopul creşterii permanenţei oamenilor legii în rândul populaţiei şi scăderii infracţionalităţii de la sate. La data respectivă, aceste structuri au fost arondate celor opt secţii de poliţie nou create, unde a fost relocaţi agenţii şi şefii posturilor desfiinţate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »