Politistii salajeni, implicati in actiuni de prevenire a criminalitatii

Magazin Salajean 29 septembrie 2011 0

Politistii salajeni, implicati in actiuni de prevenire a criminalitatii A sasea editie a evenimentului Saptamana prevenirii criminalitatii, stabilita pentru perioada 26-30 septembrie, incadreaza la nivelul judetului Salaj mai multe activitati structurate pe domenii de prevenire. Potrivit unei informatii de presa remisa de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, prima tematica abordata de politistii salajeni a constat in organizarea actiunilor de prevenire a furturilor din locuinte si societati comerciale in comuna Crasna. In cadrul activitatii s-au discutat principalele masuri care trebuie luate atat de cetateni, cat si de comunitatea locala pentru reducerea unor astfel de fapte. Cetatenilor li s-au distribuit materiale informative cu recomandari preventive. Data de 27 septembrie a fost ziua destinata prevenirii delincventei juvenile, fiind organizate intalniri cu elevii in unitatile de invatamant din mediul urban. Au fost prezentate cauzele care au dus la implicarea acestora in activitati infractionale, precum si consecintele la care se expun in cazul savarsirii unor astfel de fapte.

In cursul zilei de ieri, politistii au desfasurat activitati pentru prevenirea victimizarii minorilor, unde elevii au fost informati cu privire la riscurile unui comportament delincvent si despre cel cu risc victimal.

Siguranta rutiera este domeniul ales pentru ziua de astazi. Politistii vor actiona atat pentru informarea si responsabilizarea participantilor la traficul rutier, cat si pentru sanctionarea celor care incalca prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice. Ultima zi a evenimentului este destinata informarii si educatiei rutiere. Astfel, se va desfasura un mars cu elevii de la scolile gimnaziale din municipiul Zalau. Copiii vor realiza pancarte cu mesaje pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Risca inchisoarea pentru ca a condus beat

Un barbat din localitatea Mesesenii de Jos este cercetat penal de catre politisti, dupa ce a fost depistat in noaptea de marti spre miercuri baut la volan. Soferul, Valean S., in varsta de 36 ani, a fost depistat de politistii Sectiei de Politie nr. 6 Crasna, conducand autoturismul pe DJ 191C, prin localitatea Crasna, cu o alcoolemie de 0,49 de miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la Centru de Permanenta Crasna pentru recoltare de probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele barbatului oamenii legii au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala. Daca va fi gasit vinovat, conducatorul auto ar putea ajunge dupa gratii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »