Politistii rutieri au aplicat 332 de amenzi in sapte zile

Magazin Salajean 12 ianuarie 2009 0

Politistii rutieri au aplicat 332 de amenzi in sapte zileDoar intr-o saptamana, agentii politiei rutiere din judetul Salaj au colectat 20.000 de lei de la participantii nedisciplinati din trafic. Astfel, in saptamana 2-8 ianuarie 2009, in actiunile desfasurate in scopul prevenirii si combaterii accidentelor rutiere, politistii au constatat zece cazuri de natura penala si 322 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi. Potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, 61 de persoane au fost amendate de agentii rutieri pentru ca au traversat strada ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public. Patru persoane, care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate cores-punzator, s-au ales fiecare cu cate o amenda. Insa cea mai mare pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, de altfel, fiind si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Din cei 255 soferi amendati, 61 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala si 11 au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise. Pe langa amenda primita, 17 conducatori auto au ramas si fara permisul de conducere, a precizat Tincuta Dumuta. In aceeasi perioada au fost retinute si 5 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si doua accidente de circulatie grave, soldate cu doi raniti grav si trei raniti usor, precum si doua accidente usoare, soldate cu ranirea usoara a doua persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate un numar de doua accidente grave soldate cu doi raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate trei accidente grave soldate cu un mort si cinci raniti grav, situatia este asemanatoare si in 2009: un accident un accident grav, un mort si trei raniti grav.

Actiuni rutiere ale saptamanii in curs

Pentru cresterea sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj, agentii politiei rutiere vor efectua, in perioada 12-18 ianuarie 2009, o serie de actiuni preventive. Luni: actiuni pentru depistarea in trafic a conducatorilor de vehicule care conduc in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Marti-joi: actiuni pe linia disciplinizarii pietonilor si copiilor. Joi: actiuni pe linia disciplinizarii taximetristilor. Miercuri-sambata: actiuni pe linia respectarii limitelor legale de viteza.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »