Poliţiştii locali au dat amenzi de peste 5.800 de lei

Mihaela Oprea 21 septembrie 2012 4
Poliţiştii locali au dat amenzi de peste 5.800 de lei

Sancţiunile aplicate de poliţiştii locali zălăuani sunt dintre cele mai diverse. Începând de la amenzi pentru cerşetorie, consum de alcool pe domeniul public, aruncarea de mizerii pe străzi, până la răscolirea gunoaielor din containerele dintre blocuri, practicarea jocurilor sportive în alte locuri amenajate pentru acest scop iar lista continuă. Un număr de 50 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în perioada 10-20 septembrie, de către poliţiştii locali. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, Lucian Trif, a declarat că agenţii structurii au acţionat zilnic pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, păstrarea curăţeniei, identificarea persoanelor care parchează autovehicule în alte locuri decât cele special amenajate, combaterea actelor de cerşetorie, pentru depistarea şi identificarea societăţilor comerciale care nu respectă orarul de funcţionare afişat la intrarea în unitate, precum şi susţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi a pieţelor din municipiu. “Ca urmare a acestor acţiuni, au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.865 de lei. Cele mai multe, respectiv 11 sancţiuni în valoare de peste 2.000 de lei, au fost date pentru parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate, anume trotuare sau spaţii verzi. Alte nouă sancţiuni de 1.120 de lei au fost date pentru răscolirea gunoiului din containere în vederea recuperării de diferite obiecte. Opt persoane au fost sancţionate cu amenzi de 600 de lei, pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, fiind persoane apte de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt. Cea mai mare sancţiune a fost aplicată unui agent economic din municipiu. Este vorba de o amendă de 1.000 de lei, aplicată de agenţii locali pentru nerespectarea orarului de funcţionare a unităţii. De asemenea, un şofer s-a ales cu o sancţiune de 3.000 de lei, pentru nerespectarea indicatoarelor privind limitarea de tonaj care are ca efect distrugerea străzilor. În acelaşi interval analizat, poliţiştii locali au acţionat pentru prevenirea şi combaterea actelor de încălcare a normelor legale privind circulaţia, oprirea staţionarea şi parcarea tuturor categoriilor de autovehicule. Astfel, au fost aplicate 41 de somaţii cetăţenilor care au parcat neregulamentar autoturismele pe domeniul public. Potrivit sursei citate anterior, poliţia locală îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pazei şi protecţiei obiectivelor de interes local, public, privat de pe raza administrativă a municipiului, acţionează în sprijinul instituţiilor statului şi execută orice alte activităţi date în competenţă, exclusiv pe baza şi în executarea legii, cu respectarea principiilor imparţialităţii, nediscriminării, proporţionalităţii şi gradualităţii.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 21 septembrie 2012 at 15:39 - Reply

  LAUDA-MA GURA!

 2. mari 21 septembrie 2012 at 17:09 - Reply

  dar cu vanzatorii de tigari de contrabanda?cu aia sunteti pe o mana.va primiti spagile ca dl ghiurco si acolitii lui.incepand de la barul polar pana la astralis e plini cu tigani care vand tigari…toata lumea ii cunoaste numai politia nu…rusine sa va fie.

 3. Anonim 22 septembrie 2012 at 09:47 - Reply

  amenzi pentru rascolirea gunoiului in containere !!!!
  vai de mama noastra.Hartie pradata degeaba, ce rost au aceste amenzi oricum nu le plateste nimeni.

 4. Anonim 1 octombrie 2012 at 19:40 - Reply

  Ai o solutie mai buna?
  Hai sa-i impuscam si sa rezolvat problema.
  Este usor sa baji de vina !!!!

Lasa un Raspuns »