Poliţiştii ies “la vânătoare” de vitezomani

Mihaela Oprea 21 august 2012 0
Poliţiştii ies “la vânătoare” de vitezomani

Toate cele 11 aparate radar aflate în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj vor fi utilizate non-stop, până în 26 august, inclusiv în “cascadă”, în localităţile şi intervalele orare în care s-au produs accidente rutiere din cauza vitezei excesive.
Măsura are ca scop combaterea nerespectării regimului legal de viteză, pe tronsoanele de drum cu grad de risc şi vine după ce, în acest an, pe raza judeţului Sălaj, s-au produs 28 de accidente de circulaţie grave, soldate cu nouă morţi şi 35 răniţi grav. “Până în data de 26 august, poliţiştii rutieri vor organiza acţiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, pe tronsoanele de drum cu grad de risc, folosind toate autospecialele dotate cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, respectiv cele 11 aparate radar ale IPJ, la schimburile I, II şi III, în limita condiţiilor meteo-rutiere şi a gradului de iluminare a drumului public. Aparatele radar vor fi dispuse <>, în localităţile şi intervalele orare în care s-au produs accidente rutiere având drept cauză principală viteza”, a precizat
purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea.
Potrivit sursei citate, zonele de risc avute în vedere de poliţişti sunt: DN1F – Poarta Sălajului – Românaşi şi Sărmăşag – Bobota, DN1H – Jibou – Var, DN 1 C – Bârsău Mare – Ileanda, DN19B – Nuşfalău – Zăuan, DJ108F – Sărmăşag – Chieşd, DJ108G – Vârşolţ – Crasna – Cizer şi DJ108D – Cehu Silvaniei – Sălăţig.
Maria Cristea a mai spus că încălcarea regulilor de circulaţie atrage, după sine, şi sancţiuni contravenţionale cu amenzi “piperate”. În perioada 1 ianuarie – 15 august au fost aplicate 9.609 de sancţiuni contravenţionale şi au fost suspendate 281 de permise de conducere.
Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să fie prudenţi în trafic, să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze permanent la condiţiile de drum.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »