Politistii de primarie isi fac simtita prezenta in Zalau

Magazin Salajean 16 noiembrie 2006 0

Politistii de primarie isi fac simtita prezenta in Zalau* necazul este ca zalauanii nu prea au incredere in agentii comunitari

Cei 55 de politisti comunitari din Zalau au aplicat, in primele 10 luni ale acestui an, 1.586 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 123.102 lei. Din acestea, 210 sanctiuni, in valoare de 6.617,7 lei, au fost achitate in termen de 48 de ore, iar restul contraventiilor au fost trimise in debit. 70 la suta dintre sanctiuni, adica 1.124, cu valoarea de 46.297 lei, au fost aplicate pe baza unei hotarari locale de consiliu, privind gospodarirea, intretinerea si infrumusetarea orasului.

Pe de alta parte, agentii comunitari au legitimat si 9.624 de persoane, acestea fiind gasite in locuri in care nu-si gaseau justificarea. Politistii primariei au mai identificat si sanctionat si 61 de cersetori care apelau la mila publica in zonele mai aglomerate si alte 19 persoane care inhalau substante halucinogene. Romii care rascolesc gunoaiele si lasa in urma lor mizerie raman o problema la nivelul municipiului, politistii comunitari identificand, doar in perioada mai sus mentionata, 130 de astfel de persoane.

Pe langa sanctionarea zalauanilor care au depozitat moloz pe domeniul public (55), identificarea persoanelor fara adapost si care dormeau in canale sau scari de bloc (31) si amendarea celor care au tulburat linistea publica (383), agentii comunitar au mai organizat si 1.260 de pande, cu scopul prinderii persoanelor care comit furturi, distrug bunuri etc. Rezultatul acestor pande a fost prinderea a 23 de vinovati, care au fost predati politiei

O alta problema cu care se confrunta politistii comunitari este cea a proprietarilor autovehiculelor de peste 2,5 tone, care-si lasa masinile parcate pe trotuare, alei si in parcarile destinate autoturismelor. Pana in prezent, au fost identificate 242 de asemenea autovehicule, iar 111 proprietari au fost sanctionati.

In alta ordine de idei, asa cum a recunoscut chiar si conducerea Serviciului Public de Politie Comunitara, conducerea se confrunta cu lipsa increderii populatiei in agentul comunitar, lucrandu-se, in acest sens, pe schimbarea mentalitatii politistului comunitar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »