Politistii comunitari au aplicat amenzi de peste 10.000 de lei

Magazin Salajean 19 martie 2010 0

Politistii comunitari au aplicat amenzi de peste 10.000 de lei

Peste 60 de sanctiuni contraventionale, insumand amenzi de peste 10.000 de lei, au aplicat in doar o saptamana, agentii Politiei Comunitare (PC) Zalau. Din datele furnizate de purtatorul de cuvant al PC Zalau, Lucian Trif, in perioada 11-18 martie, au fost constatate 62 de sanctiuni contraventionale, dintre care 34 fiind insotite de amenda si 28 cu avertisment. Pentru conturbarea ordinii si linistii publice, prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare, a fost aplicata o sanctiune contraventionala, pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca au fost intocmite zece sanctiuni contraventionale si sase persoane au fost sanctionate deoarece au refuzat sa dea relatii pentru stabilirea identitatii.

Totodata, o persoana a fost sanctionata deoarece a lasat cainele fara supraveghere, iar patru persoane au fost amendate deoarece au provocat si participat efectiv la scandal. Alte 12 persoane s-au ales cu sanctiuni pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte si ambalaje etc. pe domeniul public, 18 persoane au fost sanctionate pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise, un cetatean a fost sanctionat pentru ca a desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale de plata si o sanctiune a fost aplicata unei persoane care nu a mentinut curatenia in apropierea unitatii in care isi desfasoara activitatea.

O sanctiune contraventionala a fost aplicata pentru nerespectarea orarului de functionare, iar alte cinci persoanelor care au utilizat echipamentele din parcurile de joaca pentru copii avand varsta mai mare decat cea prevazuta in Regulamentul de functionare a parcurilor. Valoarea totala a amenzilor in perioada de referinta este de 11.175 de lei, ne-a comunicat Lucian Trif.

Pe langa actiunile desfasurate pentru mentinerea ordinii si linistii publice in municipiul Zalau, agentii comunitari vor participa si la actiunea Luna curateniei generale, stabilita in perioada 15 martie – 15 aprilie. Impreuna cu lucratorii de la Directia Generala de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primariei Zalau si Protectia Mediului, vom urmari respectarea normelor cu privire la efectuarea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Zalau. Pe aceasta cale rugam cetatenii sa sprijine aceasta actiune in vederea imbunatatirii aspectului orasului din acest punct de vedere, a incheiat Lucian Trif.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »