Poliţistele din Sălaj, întrebate dacă au fost hărţuite sexual

Mihaela Oprea 14 ianuarie 2013 9
Poliţistele din Sălaj, întrebate dacă au fost hărţuite sexual

Toate cele aproximativ 100 de poliţiste şi angajate contractual din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj au fost intervievate, sâmbătă, de către specialişti ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru constatarea unor posibile cazuri de abuz sau discriminare din partea superiorilor.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că toate femeile din inspectorat, respectiv poliţiste şi personal contractual au fost invitate să participe sâmbătă, 12 ianuarie, la o şedinţă cu specialişti ai IGPR. “Cele aproximativ 100 de femei din cadrul inspectoratului au fost intervievate, sâmbătă, dacă au fost supuse unor abuzuri sau discriminări sexuale în timpul desfăşurării activităţii profesionale sau chiar înafara orelor de program. Pe lângă un interviu, acestea au trebuit să completeze un chestionar cuprinzând o serie de întrebări privind modul în care sunt tratate la serviciu de către colegi şi superiori”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, întrebările din chestionare fac referire la atitudinea poliţiştilor faţă de colegele lor, despre atmosfera la locul de muncă, despre relaţiile cu superiorii, precum şi dacă femeile dacă au întâmpinat situaţii în care au fost victimele unor aluzii cu tentă sexuală sau, mai grav, abuzuri sexuale.
Reprezentantul IPJ Sălaj a infirmat zvonurile care circulă în presa naţională şi potrivit cărora unele întrebări din chestionar sunt mult prea intime. “Nu au fost niciun fel de întrebări care să deranjeze, care să aibă legătură sau trimitere către viaţa personală sau alte aspecte, altele decât cele strict legate de activitatea profesională”, a afirmat Tincuţa Dumuţa.
Aceasta a precizat că nu poate furniza mai multe informaţii despre aceste interviuri, întrucât este vorba de o acţiune organizată strict de către cei din minister.
Acţiunile au vizat inspectoratele judeţene de poliţie din întreaga ţară, fiind dispuse de ministrul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, pentru verificarea modului în care sunt respectate principiile de etică şi deontologie profesională, dar şi pentru a fi identificate şi sancţionate practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte neconforme. Din echipele de verificare fac parte sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control.
Verificările au fost dispuse de către ministrul Stroe în urma scandalului declanşat, la finele anului trecut, între poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu. Ambii au ajuns în spital după ce poliţista şi-a înjunghiat fostul şef de mai multe ori în abdomen, susţinând că a fost violată de acesta.

Comentarii

comments

9 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. unu 14 ianuarie 2013 at 17:01 - Reply

  IN SALAJ ESTE LOCUL UNDE NU SE INTAMPLA NIMIC PRECUM IN MOARA DE SLAVICI!!DOAR NU CREDETII CA VOR IESI IN PUBLIC SA STRICE IN GURA MARE PROBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTA. PT CA VOR AJUNGE SA FIE ANCHETATE SI POATE CHIAR SI VINOVATE. CRED CA INTREBAREA ERA CORECTA CATE STAU DE BUNA VOIE SA RAMANA PE UN LOC CALDUT SI NU IN STRADA.

 2. GUTA 14 ianuarie 2013 at 18:55 - Reply

  da in zalau fetitele politiste stau de buna voie …este ioanooooo

  • Anonim 14 ianuarie 2013 at 20:53 - Reply

   cine e Ioana?

 3. Anonim 14 ianuarie 2013 at 19:21 - Reply

  Si precum infractorii care zic in fata anchetatorilor ca n-au furat nimic si politistele noastre zic ca n-au facut sex la servici cand toti stim foarte bine ca peste 80% din ele o iau sistematic la gauaza.

 4. Anonim 14 ianuarie 2013 at 21:21 - Reply

  Asta au facut cei de Sus cand le-au dat voie sa intre in politie toate fufele, stau capra si apoi isi dau aere in strada.Doar nu credeti ca vreo una ar recunoaste ceva…Ioana sau Ioanele???

 5. unu 14 ianuarie 2013 at 21:49 - Reply

  100 DE FEMEI? UNDE SANT BARBATII POLITISTII?NU SE VAD PE STRADA NOAPTEA DE LOC!!AU TREABA 100 DE FEMEII!!!! CARE ALE CUI PILE SANT? SAU TOATE SANT CU SCOALA! CE FAC IN BIROURII CAFEA LA SEFII SI PROSTII SA LE ASIGURE SERVICIU ..IN DRUM CU ELE SA VADA CE INSEAMNA MUNCA DE STRADA !!

 6. Anonim 15 ianuarie 2013 at 12:07 - Reply

  POLITISTELE DIN SALAJ=AMANTE PERFECTE=

 7. observator 15 ianuarie 2013 at 15:04 - Reply

  se vede calitatea barbatilor care au semnat comentariile de mai sus, dupa semnatura; UNU, ANONIM, GUTA, vai de sotioarele lor!

 8. Anonim 6 decembrie 2014 at 17:41 - Reply

  Auziti ma martafoilor!!! Politistele alea care stau pe strada au facut o scoala ca sa ajunga acolo nu le a pus nimeni pe ochi frumosi sau pe altceva. Si pe mine m a amendat politia, dar consider doar ca si au facut datoria. Eu nu cred ca o femeie politista e mai putin pregatita decat un barbat. Cat despre ce spuneati despre sex, in afara serviciului fiecare face ce vrea cu viata lui.

Lasa un Raspuns »