Politia Rutiera Salaj imparte amenzi cu nemiluita

Magazin Salajean 22 februarie 2010 0

Politia Rutiera Salaj imparte amenzi cu nemiluita Peste 700 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, in perioada 12-18 februarie, de politistii rutieri din judetul Salaj. Potrivit raportului intocmit la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, agentii de Politie Rutiera Salaj au constatat sase fapte de natura penala si 741 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 86.000 de lei.

Dintre acestea, 678 de sanctiuni au fost aplicate conducatorilor auto, pentru diferite abateri in trafic, majoritatea (163) soferilor care au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Un numar de 39 de soferi, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (noua soferi), pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h (sase conducatori auto) si pentru alte abateri, precum nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau auto-vehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens (24 de soferi).

Contraventional au fost sanctionati si 61 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat nere-gulamentar pe drumul public, si doua persoane, care s-au deplasat pe biciclete neechipate corespunzator. In aceeasi perioada, au fost retinute si 20 de certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Actiunile Politiei Rutiere

In perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au produs doua accidente grave de circulatie, soldate cu doi morti, patru raniti grav si trei raniti usor, precum si alte sapte accidente usoare, soldate cu opt raniti usor. Pentru a preveni astfel de evenimente, in perioada 22-28 februarie, lucratorii de politie cu atributii pe linie de circulatie rutiera vor organiza si desfasura actiuni preventive la nivelul intregului judet.

Astazi, vor actiona in trafic pentru a depista soferii care nu acorda prioritate de trecere pietonilor si vehiculelor in drept, precum si pe cei care nu poarta centura de siguranta. Pietonii indisciplinati vor intra in vizorul politistilor intre 23 si 26 februarie. In intervalul 24-28 februarie, vor avea loc actiuni pe linia respectarii regimului legal de viteza si pe linia verificarii valabilitatii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA).

Joi, politistii, impreuna cu specialisti din cadrul RAR Salaj, vor verifica starea tehnica a autovehiculelor. Actiuni vor avea loc si duminica, pe linia depistarii in trafic a conducatorilor de vehicule care conduc in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »