Poliţiştii sălăjeni au găsit 12 hoţi in 24 de ore

Magazin Salajean 27 februarie 2012 0

Poliţiştii sălăjeni au găsit 12 hoţi in 24 de oreNu mai puţin de cinci infracţiuni de furt au fost soluţionate, la finele săptămanii trecute, joi, de către poliţiştii sălăjeni, implicand 12 autori. Prin urmare, suspecţii identificaţi riscă să petreacă ani grei după gratii, fapta de furt fiind pedepsită de lege cu inchisoarea.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, intr-unul dintre cazuri, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Jibou şi ai poliţiei orăşeneşti au identificat presupusul autor al furtului comis in noaptea de 6 spre 7 februarie a anului in curs, din anexa unei locuinţei din Domnin. Aceştia, Codin G., de 31 de ani, din Jibou, şi Sergiu V., de 24 de ani, din Domnin, au sustras un flex şi 800 de metri de conductori din cupru. Prejudiciul in acest caz nu a fost recuperat.

Totodată, oamenii legii l-au identificat pe Marius Z., de 38 de ani, din Surduc, care in lunile ianuarie şi februarie ale acestui an a intrat de mai multe ori, in timpul nopţii, in curtea unui consătean, din anexele căruia a furat porumb, fan, o scară şi plasă de gard din cupru, in valoare totală de 500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat parţial.

Un alt caz de furt a implicat cinci autori, respectiv Daniel C., de 36 de ani, Emil N., de 36 de ani, Alexandru C., de 47 de ani, Vasile N., de 35 de ani, şi Dorel N., de 35 de ani, toţi din localitatea Surduc. In cursul anului trecut şi a săptămanilor scurse in acest an, suspecţii au furat, din clădirea minei din localitate, mai multe grinzi metalice şi din lemn, din acoperişul clădirii, cărămidă din pereţii acesteia, ţiglă, uşi şi geamuri metalice. Prejudiciul nu a fost recuperat.

Şi Brăduţ G., de 22 de ani, şi Vasilică B., de 17 ani, ambii din Jibou, sunt cercetaţi pentru furt, după ce au fost prinşi că, in data de 1 februarie a anului curent, au intrat in curtea gospodăriei unui jibouan, de unde au sustras bunuri in valoare de 600 lei, constand in material feros.

In toate aceste cazuri, oamenii legii au intocmit dosare penale sub aspectul săvarşirii infracţiunii de furt, riscand să ajungă la inchisoare de pană la 15 ani.

De asemenea, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Zalău i-au identificat pe Călin I., de 29 de ani, şi M. Levente, de 18 ani, ambii din localitatea Girceiu, care au tăiat un număr de şapte arbori de diferite esenţe dintr-o parcelă de pe raza localităţii. Materialul lemnos sustras a fost valorificat. Poliţiştii ii cercetează pe suspecţi sub aspectul săvarşirii infracţi-unilor de tăiere fără drept de arbori şi furt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »