Ploile torentiale si grindina au lovit Zalaul

Magazin Salajean 22 iunie 2010 0

Ploile torentiale si grindina au lovit Zalaul

Codul galben de precipitatii si grindina anuntat de meteorologi si-a facut simtita prezenta, ieri dupa-amiaza, in municipiu. In doar cateva minute de ploaie torentiala, mai multe gospodarii au fost afectate, proprietarii chemand in ajutor pompierii pentru a scoate apa ce le-a invadat curtile si subsolurile locuintelor. Zalaul a fost lovit si de grindina, insa nu s-au inregistrat pagube insemnate.

Mai multe gospodarii si subsoluri de blocuri au fost inundate in urma precipitatiilor abundente cazute luni dupa-amiaza, in municipiu. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) al judetului Salaj, Andrei Crisan, a declarat ca s-au inregistrat nenumarate solicitari din partea cetatenilor a caror locuinte au fost inundate. Am fost chemati de locatarii blocurilor din zona Astralis si din apropierea Casei Municipale de Cultura, precum si de proprietarii gospodariilor de pe strazile Crasnei si Dobrogeanu Gherea pentru scoaterea apei din subsol. In toate cazurile s-a intervenit cu motopompa pentru a elibera subsolurile si beciurile locuintelor de apa, insa nu au fost inregistrate pagube insemnate, a mentionat Crisan. Proprietara unei locuinte inundate de pe strada Crasnei ne-a spus ca si anul trecut a avut probleme cu inundatiile, din cauza proastei canalizari stradale.

Multi insa nu au asteptat echipajele ISU si s-au inarmat cu lopeti, maturoaie si tot ce au gasit la indemana pentru ca suvoaiele de apa sa nu le intre in locuinte. Nu avem ce face, daca stam si asteptam numai sa vina altcineva in ajutor, riscam sa numaram doar paguba. Asa ca luptam cum putem cu apa, mai ales cu noroiul adunat in curti si pe strazi, ne-a spus o femeie aflata pe strada Titulescu, care incerca sa desfunde o gura de canal cu sapa.

Nici soferii nu au fost mai norocosi, cei aflati in trafic inotand printre apele stranse, dupa ce canalizarea nu a mai facut fata. Din nefericire pentru locuitorii de pe strada Cosbuc, unde au loc de saptamani bune lucrari stradale, ploile au transformat drumul intr-un adevarat val de noroi, facandu-l imposibil de practicat. La fel si in majoritatea zonelor din municipiu, din cauza lucrarilor de canalizare si reabilitare stradala, carosabilul si trotuarele din municipiu au fost acoperite, la retragerea apelor, de un mal de noroi si nisip.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »