Ploile si vremea rece au sporit numarul virozelor

Magazin Salajean 18 mai 2010 0

Ploile si vremea rece au sporit numarul virozelorDesi au scazut cu 17 cazuri numarul celor care au ajuns, in week-end, la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau cu fracturi, plagi, entorse si contuzii, fata de statistica inregistrata cu sapte zile inainte, medicii au fost nevoiti sa rezolve mai multe cazuri de pneumonie, bronsita si viroze. Astfel, potrivit unui comunicat de presa remis de unitatea spitaliceasca respectiva, la Unitatea de Primire a Urgentelor au ajuns 63 de salajeni cu fracturi si entorse si aproape 40 de persoane pentru care temperaturile scazute din ultimele zile au insemnat raceli cu carul.

Tot la Urgenta au ajuns 16 persoane cu probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale, in timp ce alti patru pacienti au fost depistati cu varicela, iar unul cu colica abdominala. Si numarul persoanelor ce au avut nevoie de ingrijiri din cauza bolilor sistemului digestiv a fost mare, 30 de salajeni primind diagnosticul de gastrite, enterocolite si gastroduodenite. Alte 12 de cazuri au fost nasteri, iar doua persoane au necesitat tratament dupa ce au fost muscate de animale.

La UPU au ajuns si sase persoane care au avut politraumatisme in urma unor agresiuni si accidente rutiere in care au fost implicate, numarul cazurilor fiind cu sase mai mic comparativ cu statisticile din week-endurile precende.

Numarul real al urgentelor medicale a fost de 60 dintr-un total de 330 de cazuri, medicii dispunand internarea pentru 71 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »