Piroman pus pe fapte mari, de Pastele catolic

Magazin Salajean 10 aprilie 2012 0

Piroman pus pe fapte mari, de Pastele catolicUn barbat in varsta de 62 de ani, din localitatea Doba, a fost internat duminica dupa-amiaza la sectia de psihiatrie a spitalului, dupa ce si-a dat foc locuintei aprinzand butelia cu gaz. Fara sa-i pese de urmari, mai ales ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, acesta s-a culcat in grajd, lasand casa sa arda. Mai mult, gospodarul si-a alungat sotia de acasa, cu o zi inainte de porni incendiul, astfel ca vecinii au fost cei care au chemat pompierii in ajutor la vederea flacarilor si a fumului gros care iesea din locuinta.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca, din primele cercetari, proprietarul a fost cel care a aprins flacara de la o butelie aflata in bucataria de vara, ceea ce a dus la izbucnirea incendiului. Garda de interventie Cehu Silvaniei a fost solicitata sa intervina duminica, la ora 14, pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei gospodarii (bucatarie de vara) din localitatea Doba. Cauza probabila de incendiu a fost utilizarea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul. Mai precis, proprietarul in varsta de 62 de ani a folosit ca sursa de aprindere flacara de la o butelie, a declarat Lucian Jacodi. Potrivit sursei citate, in incendiu au ars piese de mobilier din lemn, aragaz, butelie, structura din lemn a acoperisului pe aproximativ 50 de metri patrati si cativa metri cubi de lemne.

Primarul comunei Dobrin, Csapo Carol, ne-a declarat ca nu este prima data cand localnicul recurge la astfel de gesturi. Din pacate, localnicul Ioan Zay a mai creat astfel de probleme in urma cu catava vreme, aprinzand focul in mijlocul casei. Atunci au intervenit satenii pentru stingerea flacarilor, pagubele fiind minime. De aceasta data, insa, casa a fost distrusa. Se pare ca din cauza alcoolului omul a recurs la incendierea casei, imediat apoi punandu-se sa doarma in grajd. A fost trezit de vecini si a inceput sa se rasteasca si sa loveasca pe cei din jur. A fost transportat la spital, unde a fost internat la psihiatrie, a declarat primarul Csapo, adaugand ca barbatul obisnuia sa consume frecvent alcool si sa se certe cu sotia sa.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, barbatul in varsta de 62 de ani, ajuns duminica la Unitatea de Primire a Urgentelor, a fost diagnosticat cu intoxicatie alcoolica acuta. A fost internat la Sectia de Psihiatrie a spitalului, unde va ramane sub supraveghere medicala pentru cel putin o saptamana.

Fiind cetatean de etnie maghiara, Ioan Zay a sarbatorit duminica Pastele catolic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »