Pietonii si conducatorii auto impart drumul

Magazin Salajean 29 septembrie 2011 0

Pietonii si conducatorii auto impart drumul

Aproximativ 500 de pliante informative si odorizante de masina au fost impartite, in cursul zilei de ieri, participantilor la trafic, in cadrul unei campanii desfasurate de Politia Rutiera, in colaborare cu Suzuki Romania. Campania intitulata Imparte drumul se adreseaza deopotriva conducatorilor auto si pietonilor in respectarea regulilor de circulatie.

Potrivit ofiterului din cadrul Serviciului Rutier Salaj, Gheorghe Zaha, scopul actiunii este de informare si constientizare a populatiei cu privire la un comportament adecvat in trafic. Neatentia pietonilor in traversarea strazii si neacordarea prioritatii la trecerile de pietoni se numara intre principalele cauze ale producerii accidentelor. Aceasta campanie se adreseaza tuturor persoanelor, sa respectele regulile de circulatie in trafic, in primul rand pentru siguranta personala, dar si pentru a celorlalti participanti la trafic, ne-a declarat Gheorghe Zaha.

Alte 500 de pliante informative si obiecte cu elemente de educatie rutiera vor fi distribuite simleuanilor si jibouanilor.

Politistii sustin ca pietonii constituie una din cele mai vulnerabile categorii de participanti la traficul rutier. Numai in primele sapte luni ale anului au avut loc, pe drumurile judetului Salaj, 15 accidente soldate cu doi morti si 14 raniti grav din cauza abaterilor savarsite de catre pietoni. De asemenea, cinci accidente s-au produs din cauza neacordarii prioritatii pietonilor, in urma carora o persoana a decedat iar alte cinci au fost grav ranite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »