Petrecere culinara la Boghis

Magazin Salajean 21 octombrie 2011 0

Petrecere culinara la Boghis

Un proiect cu finantare europeana, intitulat sugestiv Timpul liber mi-l petrec la tara, invita tinerii spre mediul rural. Programul este o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tinerii din Zalau si din comunele Sig, Boghis si Valcau de Jos, avand ca scop descoperirea satului salajean… pe bicicleta.

Potrivit informatiilor furnizate de coordonatorul proiectului, Adina Pop, din cadrul Fundatiei pentru Educatie si Dezvoltare Locala AGAPIS, pentru a marca incheierea proiectului, derulat in perioada mai-octombrie 2011, va fi organizata o petrecere la finele acestei saptamani, in localitatea Boghis. Vrem sa ne conducem invitatii intr-o lume cu totul si cu totul deosebita a satului salajean din zilele noastre si sa reconstituim vremurile de odinioara. Un numar de 21 de tineri implicati in acest proiect au petrecut o vara in care s-a reusit ceva cu totul deosebit fata de anii trecuti. In decursul intalnirilor programate in cadrul proiectului am reusit sa descoperim, imbinand utilul cu distractia, in excursii cu bicicleta, o zona nemaipomenita din judetul nostru, respectiv Valea Barcaului, despre care multi dintre noi, desi locuim in imprejurimi, nu stiam cat poate fi de captivanta. Acum, cand proiectul se apropie de final, este momentul sa impartasim si altora experientele pe care le-am avut. Prin evenimentul ce va avea loc duminica va propunem sa traiti alaturi de noi senzatiile pe care le dau mancarurile preparate cu suflet de locuitorii din zona impreuna cu noi.Va vom destainui legende uluitoare auzite de la batrani, ne-a spus managerul de proiect.

Evenimentul derulat in cadrul acestui proiect se intituleaza Petrecerea Culinariada@Valea Barcaului. Potrivit sursei mentionate anterior, prin acest proiect s-a reusit constientizarea tinerilor din mediul rural si urban asupra importantei utilizarii timpului liber pentru promovarea si sustinerea satului salajean, mai ales in comunele Boghis, Valcau de Jos si Sig.

Programul activitatilor de duminica cuprinde vizite la utilitatile de procesare si ambalare produse apicole si fructe uscate din Valcau de Jos, o lansare a Ghidului Descopera Valea Barcaului. Acestea vor fi continuate de petrecerea Culinariada organizata in Boghis, in cadrul careia vor fi prezentati participantii la proiect, vor fi degustate produse si mancaruri traditionale de pe Valea Barcaului. Totodata, vor fi enuntate legende si actractii inedite si alte momente artistice specifice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »