Petrecareti pusi pe scandal la Buciumi

Magazin Salajean 23 august 2011 0

Petrecareti pusi pe scandal la Buciumi

Peste 20 de persoane au fost sanctionate contraventional de catre jandarmi pentru incalcarea normelor de ordine si liniste publica, in timpul manifestarilor cultural artistice, si nu numai, petrecute la finele saptamanii trecute in mai multe localitati salajene. Potrivit purtatorului de cuvant din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Isaia Micle, amenzile s-au ridicat la valoarea de aproximativ 4.600 de lei. Cele mai multe persoane sanctionate au participat la sarbatoarea Castrului Roman din Buciumi. Astfel, un barbat in varsta de 32 de ani, din localitatea Bozna, a provocat scandal, agresand fizic un tanar de 22 de ani, din Treznea. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului, sanctionand cu amenda de 200 de lei pe barbatul din Bozna si cu avertisment pe celalalt implicat in conflict. Un alt scandalagiu, un barbat de 37 de ani, din Buciumi, a fost sanctionat cu amenda in valoare de 200 de lei, dupa ce a adresat injurii si expresii jignitoare unei alte persoane. Din aceleasi motive, un alt barbat din aceeasi localitate, de 32 de ani, a primit un avertisment. Acesta, pe fondul consumului de alcool, a adresat injurii la adresa ospatarei pentru faptul ca aceasta a refuzat sa-i mai serveasca alcool.

In total, in perioada 19-22 august, jandarmii au aplicat 22 de sanctiuni contraventionale, din care 16 amenzi in valoare de 4.600 de lei si sase avertismente. Efectivele au actionat atat pentru asigurarea masurilor de ordine la manifestarile cultural artistice din mediul rural, cat si pentru mentinerea ordinii publice si realizarea dispozitivelor de siguranta in municipiul Zalau si orasele Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei, unde s-a actionat independent sau in cadrul patrulelor mixte in cooperare cu Politia.

Principalele probleme cu care s-au confruntat jandarmii in aceasta perioada au fost: provocarea de scandaluri pe fondul consumului de bauturi alcoolice, tulburarea linistii locatarilor prin producerea de zgomote la ore tarzii, adresarea de injurii, expresii jignitoare si amenintari cu acte de violenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »