Peste o mie de amenzi aplicate în trafic de poliţiştii sălăjeni

Magazin Salajean 7 martie 2011 0

Peste o mie de amenzi aplicate în trafic de poliţiştii sălăjeni

Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au aplicat peste o mie de amenzi, în perioada 25 februarie – 4 martie, pentru nerespectarea normelor de circulaţie pe drumurile publice, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 104.600 lei. În aceeaşi perioadă, pe drumurile publice din judeţ au fost constatate şi opt fapte de natură penală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sălaj, Maria Cristea, a declarat că majoritatea amenzilor au fost aplicate conducătorilor auto. Astfel, au fost amendaţi 899 de şoferi, din care 358 au condus autovehicule cu viteză peste limita legală. Pe lângă amenda primită, 27 de şoferi au rămas şi fără permisul de conducere. „Astfel, în cazul a şapte dintre ei au fost reţinute permisele pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, altor şapte – pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, şase permise au fost reţinute pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire, iar şapte pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor în drept, ori ca urmare a circulaţiei pe contrasens”, a spus Maria Cristea.

Aceasta a spus că au fost reţinute şi 20 certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

În rândul celor peste o mie de persoane amendate se numără şi 85 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 15 persoane depistate în timp ce se deplasau pe biciclete sau mopede neechipate corespunzător şi patru persoane care conduceau căruţe neechipate corespunzător pentru a circula pe drumurile publice.

Pe raza judeţului Sălaj poliţiştii rutieri vor organiza acţiuni preventive în perioada 7 – 13 martie, vizând cu precădere respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, precum şi respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto pe linia vitezei, portul centurii de siguranţă, defecţiuni tehnice şi depăşiri neregulamentare. De asemenea, poliţiştii vor avea în vedere şi conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »