Peste 900 de sanctiuni pentru participantii la trafic

Magazin Salajean 26 iulie 2010 0

Peste 900 de sanctiuni pentru participantii la trafic In doar sapte zile, politistii salajeni au sanctionat contraventional nu mai putin de 902 participanti la trafic. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, in perioada 16-22 iulie, lucratorii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat cinci fapte de natura penala si 902 fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 93.000 de lei.

Contraventional, au fost sanctionati 56 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 41 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator, precum si opt persoane care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. De asemenea, 797 de conducatori auto au fost sanctionati pentru diferite abateri, dintre care 452 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, a declarat Nadia Serban.

Pe langa amenda primita, 22 de soferi au ramas fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de conducere pentru cel putin 30 de zile. In aceeasi perioada au fost retinute si opt certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Actiuni preventive

In perioada mentionata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat trei accidente de circulatie grave, soldate cu cinci raniti grav si un ranit usor, precum si doua accidente usoare, soldate cu doi raniti usor. Astfel, pentru prevenirea evenimentelor in trafic, in cursul saptamanii, la nivelul intregului judet, vor fi organizate si desfasurate de catre politistii din cadrul Politiei Rutiere o serie de actiuni preventive.

Zilnic vor fi controlate in trafic autovehiculele de transport persoane. Astazi, politistii vor verifica autovehiculele inmatriculate in alte tari si cele de Scoala auto. Marti intra in vizorul politistilor si pietonii, iar miercuri soferii care intra in depasiri neregulamentare. In 29 iulie, vor fi buni de plata vitezomanii prinsi de aparatele radar performante amplasate pe masinile politistilor. In weekend, motociclistii sunt primii pe lista in atentia politistilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »