Peste 850 de soferi amendati de politistii rutieri

Magazin Salajean 15 februarie 2010 0

Peste 850 de soferi amendati de politistii rutieri

Peste 850 de soferi s-au ales cu sanctiuni contraventionale, in perioada 5-11 februarie, pentru diferite abateri in trafic. Potrivit raportului intocmit de Politia Rutiera Salaj, din cei 857 de conducatori auto amendati, 216 au apasat prea tare pedala de acceleratie a autovehiculelor.

Pe langa amenda primita, 41 de soferi si-au pierdut dreptul de a sofa, fiindu-le suspendat permisul auto: pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (noua soferi), pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora (patru soferi), pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens (25 de conducatori auto) ori pentru neanuntarea sau neprezentarea la unitatea de politie competenta, in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului (trei soferi).

Contraventional au fost sanctionati si 92 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, zece persoane, care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, alte doua, care conduceau carute fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

In aceeasi perioada au fost retinute si 14 certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In total, agentii de politie rutiera din judetul Salaj au constatat, in perioada de referinta, sase fapte de natura penala si 961 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 89.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »