Peste 800 de sanctiuni aplicate de politistii salajeni

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

Peste 800 de sanctiuni aplicate de politistii salajeniIn doar o saptamana, politistii din cadrul Serviciului de Politiei Rutiera Salaj au aplicat peste 800 de sanctiuni contraventionale, cu amenzi in valoare totala de 73.000 de lei, si au constatat 13 fapte de natura penala. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, in perioada 12-18 martie, agentii de Politie Rutiera au sanctionat contraventional 662 de conducatori auto.

Dintre acestia, 125 de soferi nu au purtat in timpul deplasarii centura de siguranta, 172 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, iar 31 de soferi au oprit ori stationat in locuri interzise. Pe langa amenda primita, 33 de conducatori auto au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: trei – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cinci – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora, 19 – pentru efectuarea manevrei de depasire neregulamentara sau in locuri interzise, si sase – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric sau neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept.

Totodata, in actiunile desfasurate, politistii au sanctionat 102 persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-alungul drumului public, 31 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si opt persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. In aceeasi perioada au fost retinute si opt certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Actiunile saptamanale ale politistilor rutieri

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si patru accidente de circulatie grave soldate cu doi morti si sase raniti grav, precum si un accident usor soldat cu un ranit usor. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 29 de accidente grave soldate cu zece morti, 35 de raniti grav si 11 raniti usor, respectiv 37 de accidente usoare soldate cu ranirea usoara a 43 de persoane. Pentru cresterea sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj, constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere si reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente rutiere, in perioada 22-28 martie, la nivelul intregului judet, vor fi organizate si desfasurate de catre lucratorii de politie cu atributii pe linie de circulatie rutiera, o serie de actiuni preventive.

Si anume, in zilele de 22 si 26 martie, politistii vor actiona pentru depistarea in trafic a conducatorilor de vehicule care conduc in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In decursul zilei de marti, vor avea loc actiuni pe linia disciplinarii pietonilor si pe linia transportului de marfuri generale cu vehicule avand tonajul cuprins intre 3,5 si 12 tone. In data de 25 martie, politistii vor urmari daca participantii la trafic respecta semnificatia culorii rosii a semaforului electric. Sambata vor fi verificati conducatorii auto daca au consumat bauturi alcoolice, si sanctionati cei care depasesc regimul legal de viteza. Duminica vor avea loc actiuni pe linia respectarii limitelor legale de viteza.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »