Peste 800 de salajeni au fost amendati de politisti

Magazin Salajean 9 iunie 2009 0

Peste 800 de salajeni au fost amendati de politistiIn actiunile desfasurate pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere de pe raza judetului Salaj, agentii de Politie Rutiera au constatat, in perioada 29 mai – 4 iunie, 11 fapte de natura penala – sase pentru conducerea autovehiculului cu alcoolemie peste limita legala, unul pentru conducere fara permis, doi pentru conducerea autovehiculului neinmatriculat si alti doi pentru conducerea autovehiculului cu numar de inmatriculare fals – si 807 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 78.000 de lei.

Ca in fiecare saptamana, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta, de fapt, si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Astfel ca, din cei 696 de soferi amendati, 218 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, iar 11 au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise. Totodata, din cei sanctionati, 41 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, zece pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, trei pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice grave, cinci pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h, 22 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens si unul pentru neanuntarea si neprezentarea, la unitatea de politie competenta, in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului. Alti 15 soferi au ramas fara certificatele de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. In aceeasi perioada, au fost sanctionati contraventional si 80 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 29 de salajeni care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si alti doi care conduceau carute tractate de animale, fara ca atelajele sa fie echipate corespunzator.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si trei accidente de circulatie grave, soldate cu trei raniti grav, precum si patru accidente usoare soldate cu ranirea usoara a patru persoane.

Dupa cum ne-a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, de la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 68 de accidente grave soldate cu cinci morti si 80 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 62 de accidente grave soldate cu 10 morti si 73 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai mult cu sase accidente grave, sapte raniti grav si mai putin cu cinci morti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »