Peste 700 de soferi sanctionati intr-o saptamana

Magazin Salajean 1 noiembrie 2010 0

Peste 700 de soferi sanctionati intr-o saptamana

Aproximativ 780 de conducatori auto au fost sanctionati contraventional, in ultima saptamana, de catre politistii rutieri salajeni. Majoritatea amenzilor au fost acordate soferilor care au condus autovehiculele cu viteza peste limita legala.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, in perioada 22-28 octombrie, lucratorii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat sase fapte de natura penala si 911 fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de aproape 88.000 lei.

Contraventional au fost sanctionati 87 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 37 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator, precum si sapte persoane care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. De asemenea, s-au ales cu sanctiuni contraventionale 780 conducatori auto pentru diferite abateri, dintre care 288 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, se arata in informatia de presa a IPJ Salaj.

Pe langa amenda primita, 35 de soferi au ramas si fara permisul de auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Sase soferi au ramas fara permis dupa ce politistii i-au prins conducand masinile sub influenta bauturilor alcoolice, unul pentru conducerea autovehicului cu defectiuni tehnice grave la mecanismul de directie, noua pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri/ora, sapte pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, unul pentru nerespectarea reglementarilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferata prevazute cu bariere si 11 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

Totodata, au fost retinute si 11 certificate de inma-triculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. In perioada mentionata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat sase accidente de circulatie grave soldate cu sase raniti grav si un ranit usor, precum si patru accidente usoare soldate cu patru raniti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »