Peste 600 de vitezomani au fost amendati de politistii salajeni

Magazin Salajean 9 iulie 2007 0

* Politistii salajeni au constatat, in doar o saptamana, noua fapte de natura penala si 780 de fapte contraventionale. Pentru toate aceste abateri au fost aplicate amenzi in valoare totala de 48.000 de lei

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul tincuta Dumuta, faptele contraventionale constatate de politistii salajeni, in perioada 29 iunie-5 iulie, au scazut fata de perioada precedenta. In urma raidului efectuat de oamenii legii, 110 pietoni au fost sanctionati din cauza ca au traversat neregulamentar partea carosabila; Alte 45 de persoane au fost amendate pentru deplasarea pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator. Si de aceasta data politistii s-au confruntat cu situatii in care atelajele circulau pe drumurile publice fara a fi echipate corespunzator.

Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic, a adaugat inspectorul Dumuta.

De asemenea, au fost sanctionati 615 conducatori auto, din care 102 nu au purtat centura de siguranta in timpul deplasarii, 251 au condus vehiculele cu viteza peste limita legala si 23 au oprit in locuri interzise.

Numarul soferilor care pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere a crescut fata de perioada precedenta cu 3 cazuri. Astfel ca, politistii au saltat 45 de permise de conducere, din care sase pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, trei pentru defectiuni tehnice grave ale autovehiculelor; 12 pentru depasirea limitei legale de viteza cu peste 50 de kilometri la ora si 24 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric.

Conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectia tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto a dus la retinerea a zece certificate de inmatriculare, a precizat tincuta Dumuta.

In perioada analizata, pe raza judetului Salaj, s-au inregistrat trei accidente de circulatie grave, soldate cu ranirea grava a patru persoane.

111 accidente in Salaj, in 7 luni

Potrivit datelor furnizate de IPJ Salaj, in doar sapte luni, pe drumurile salajene s-au produs 111 accidente, din care 54 grave si 57 usoare. In urma acestor evenimente rutiere, 11 persoane si-au pierdut viata, 50 au fost ranite grav, iar 69 au suferit leziuni usoare. Comparand numarul total de accidente cu victime inregistrate in perioada 1 ianuarie-5 iulie (11 accidente, soldate cu 11 morti, 50 raniti grav si 95 raniti usor) cu numarul evenimentelor rutiere inregistrate in aceeasi perioada a anului 2006 ( cand s-au inregistrat 114 accidente, soldate cu sapte morti, 41 raniti grav si 106 raniti usor), se constata o scadere cu trei a numarului de accidente rutiere cu victime, o crestere cu patru a numarului persoanelor decedate, o crestere cu noua a numarului persoanelor ranite grav si o scadere a numarului persoanelor ranite usor cu 11.

taximetristii, luati in vizorul oamenilor legii

timp de sase zile, agentii de la politia rutiera vor desfasura o serie de actiuni preventive, cu scopul de a reduce numarul persoanelor decedate si al celor ranite grav in accidente.

Acestea se vor axa, in special, pe derularea de activitati pe linia disciplinizarii taximetristilor, a verificarii starii tehnice a autovehiculelor, precum si pe linia folosirii sistemelor de avertizare acustica si luminoasa, altele decat cele prevazute de lege. Actiunile se vor desfasura in municipiul Zalau si pe DN 1F pe tronsoanele Zalau-Zimbor si Zalau-Bobota.

Nici pietonii nu vor scapa de disciplinizare, astfel ca oamenii legii ii vor veghea atent pe aceia care nu respecta rigorile legii. Un alt obiectiv al acestor actiuni preventive vizeaza conducatorii auto, care pe zi ce trece par sa fie tot mai putin interesati de respectarea legii.

Recomandam conducatorilor auto sa conduca preventiv si sa respecte viteza legala, iar pietonilor sa traverseze strada numai prin locuri special amenajate, dupa o prealabila asigurare ca in acel moment nu se apropie de locul respectiv vehicule, ne-a declarat comisarul de politie Liviu Cipleu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »