Peste 600 de oameni ai legii vor “scana” alegerile parlamentare

Mihaela Oprea 6 decembrie 2012 0
Peste 600 de oameni ai legii vor “scana” alegerile parlamentare

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi la datorie în cursul zilei de duminică, 9 decembrie, pentru prevenirea faptelor de încălcare a legii pe perioada alegerilor parlamentare.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, peste 600 de lucrători din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) vor asigura transportul buletinelor de vot şi paza secţiilor de votare organizate în judeţul nostru. “În data de 9 decembrie, cele 311 de secţii de votare din judeţ vor fi păzite de peste 600 lucrători, respectiv 249 de poliţişti, 190 de jandarmi, 170 de pompieri şi 13 reprezentând personal din alte structuri. În paralel, poliţiştii şi jandarmii vor patrula pe raza judeţului, pentru a preveni faptele de încălcare a legii, şi vor asigura intervenţia la evenimentele semnalate prin 112”, se arată în informaţia de presă.

Potrivit aceleaşi surse, Comandamentul Operaţional Judeţean, constituit la nivel teritorial, format din reprezentanţi ai MAI şi condus de şeful IPJ Sălaj, are misiunea de a asigura, în sistem integrat, coordonarea tuturor activităţilor ce se vor desfăşura în ziua alegerilor parlamentare.

Cetăţenii sunt rugaţi să sesizeze organele legii, în cazul în care sunt martori sau au conştiinţă de fapte ce încalcă legea electorală, întrucât echipele de poliţişti de poliţie judiciară vor verifica imediat toate sesizările privind incidentele electorale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »