Peste 500 de soferi salajeni, piscati aspru la buzunar de politisti

Magazin Salajean 7 iulie 2009 0

Peste 500 de soferi salajeni,  piscati  aspru la buzunar de politistiActiunile desfasurate de agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, au condus la constatarea, in perioada 26 iunie – 2 iulie 2009, a patru fapte de natura penala – doua pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana cu alcoolemie peste limita legala, una pentru conducere autovehicul neinmatriculat si una pentru conducere autovehicul cu numar de inmatriculare fals – si a 668 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 71.000 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, cele mai multe, respectiv 564 de sanctiuni contraventionale, s-au dat conducatorilor auto, care reprezinta si cea mai mare categorie de participanti la trafic. Dupa cum ne-a declarat Nadia Serban, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, dintre soferii amendati, 198 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 17 au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar un numar de 51 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere. In perioada analizata, sapte persoane au ramas fara permisul auto pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, unul pentru conducere autovehicule cu defectiuni tehnice grave, opt pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h, alti 33 de soferi au ramas fara permis pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens si doi pentru neanuntarea si/sau neprezentarea la unitatea de Politie competenta, in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului, a afirmat purtatorul de cuvant al IPJ Salaj.

De asemenea, politistii au sanctionat contraventional si 67 de persoane, care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 35 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. In aceeasi perioada, au fost retinute si un numar de opt certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj, s-au inregistrat si trei accidente de circulatie grave soldate cu doi morti si un ranit grav, precum si cinci accidente usoare soldate cu ranirea usoara a noua persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 83 de accidente grave soldate cu noua morti si 92 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 78 de accidente grave soldate cu 12 morti si 88 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai mult cu cinci accidente grave, patru raniti grav si mai putin cu trei morti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »