Peste 500 de colindatori, la concertul din Jibou

Magazin Salajean 17 decembrie 2010 0

Peste 500 de colindatori, la concertul din Jibou  Casa Oraseneasca de Cultura Jibou va fi duminica, 19 decembrie, de la ora 17.00, gazda celei de-a XVI-a editii a Concertului Traditional de Colinde In excelsis Deo. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Salaj, Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj, Primaria Orasului Jibou si Casa Oraseneasca de Cultura Jibou. Dupa cum am aflat de la directorul Casei de Cultura, Mihai Petris, anul acesta la festival vor participa peste 500 de colindatori mari si mici.

Sunt asteptati copii de la gradinite, elevi din scolile din oras, coruri ale bisericilor ortodoxe, penticostale, Oastea Domnului, baptiste din Jibou, precum si Corul Protopopiatului Ortodox din Zalau, Ansamblul Mesesul, Ansamblul Folcloric Dorna Dorului din Vatra Dornei, dar si coruri de la scoli sau biserici din Alunis, Inau, Somes-Odorhei si Solomon. Colindatorii vor fi rasplatiti cu cozonac, nuci si mere, iar celor mai mici vestitori ai Nasterii Domnului li se vor da pachete cu dulciuri, prin grija CJ si a Centrului de Cultura si Arta.

Evenimentul, care a fost din timp popularizat si promovat la nivel de oras, este foarte asteptat de localnici, a remarcat directorul Casei de Cultura Jibou. Credem ca si anul acesta sala va fi arhiplina, aidoma concertelor din anii trecuti. Astfel de actiuni sunt foarte bine receptate de public, in contrast cu cele pe care le-am derulat recent pentru promovarea pieselor de teatru si a filmului, de care prea putina lume a fost interesata. Nu as vrea sa se spuna ca urbea noastra nu are nimic de oferit cetatenilor sai, ca nu au unde sa se distreze. Nu vreau sa se ascunda in dosul conditiilor financiare create de criza si sa ramana acasa pentru a naviga pe internet, ori pentru a se…dezinforma de la televizor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »