Peste 50 de soferi au ramas fara permisul de conducere

Magazin Salajean 6 septembrie 2007 0

Peste 50 de soferi au ramas fara permisul de conducere

* politistii salajeni au constatat, in doar o saptamana, opt fapte de natura penala, din care sase pentru conducerea autovehiculelor in stare de ebrietate peste limita legala. De asemenea, s-au constatat 925 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare de 53. 460 de lei

Potrivit comisarului Liviu Cipleu din cadrul Serviciului de Politie Rutiera Salaj, in urma actiunilor desfasurate de catre agentii de politie rutiera, 96 de pietoni au fost sanctionati pentru traversarea neregulamentara partii carosabile, numarul acestora crescand cu 11 fata de saptamana precedenta. Nu au scapat de amenzile oamenilor legii nici biciclistii sau mopedistii, astfel ca, 57 de persoane au fost amendate pentru deplasarea pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator. Alte 16 persoane au fost sanctionate pentru ca circulau pe drumurile publice cu atelaje neechipate corespunzator.

Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic, a adaugat comisarul Liviu Cipleu.

De asemenea, au fost sanctionati 756 conducatori auto, din care 85 nu au purtat centura de siguranta in timpul deplasarii, 361 au condus vehiculele cu viteza peste limita legala si zece au oprit in locuri interzise.

Numarul soferilor care, pe langa amenda primita, au ramas si fara permis a crescut fata de perioada precedenta, astfel ca, in doar o saptamana, 58 de persoane au ramas fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce.

Din cele 58 permise de conducere ridicate de oamenii legii, 32 au fost pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor; 16 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri la ora; opt pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si unul pentru conducere a autovehiculului cu defectiuni tehnice grave la sistemul de franare ori mecanismul de directie.

Conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectia tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto a dus la retinerea a opt certificate de inmatriculare, a precizat comisarul Cipleu.

In perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si cinci accidente de circulatie grave, soldate cu un mort si patru raniti grav. S-au inregistrat si noua accidente usoare, in urma carora 11 persoane au suferit leziuni usoare.

157 de accidente in Salaj, de la inceputul anului

Potrivit datelor furnizate de IPJ Salaj, in doar opt luni, pe drumurile salajene s-au produs 157 de accidente, din care 69 grave si 88 usoare. In urma acestor evenimente rutiere, 14 persoane si-au pierdut viata, 64 au fost ranite grav, iar 103 au suferit leziuni usoare. Comparand numarul total de accidente cu victime inregistrate in perioada 1 ianuarie-30 august (157 accidente, soldate cu 14 morti, 69 raniti grav si 135 raniti usor) cu numarul evenimentelor rutiere inregistrate in aceeasi perioada a anului 2006 ( cand s-au inregistrat 169 accidente, soldate cu 14 morti, 57 raniti grav si 166 raniti usor), se constata o scadere cu 12 a numarului de accidente rutiere cu victime, acelasi numar de persoane decedate, o crestere cu 12 a numarului persoanelor ranite grav si o scadere a numarului persoanelor ranite usor cu 31.

In cursul lunii septembrie, la nivelul intregii tari, lucratorii de politie cu atributii pe linie de circulatie rutiera vor desfasura zilnic actiuni pe linia disciplinizarii pietonilor, mopedistilor si motociclistilor a conchis comisarul de politie Liviu Cipleu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »