Peste 4.500 de misiuni au executat jandarmii în 2012

Mihaela Oprea 20 decembrie 2012 4
Peste 4.500 de misiuni au executat jandarmii în 2012

Jandarmii sălăjeni au participat la peste 4.500 de misiuni în acest an, mai mult de jumătate în domeniul menţinerii ordinii publice. Valoarea amenzilor aplicate contravenienţilor identificaţi în aceste acţiuni se ridică la peste 250.000 de lei, potrivit datelor de bilanţ prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de colonelul Vasile Bocea, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sălaj.
“Apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei prin participarea la menţinerea ordinii şi liniştii publice, asigurarea şi restabilirea acesteia când a fost grav tulburată, apărarea avutului public şi privat, paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor date în competenţa unităţii noastre, îmbunătăţirea schimbului de date şi informaţii între instituţiile responsabile în asigurarea siguranţei şi protecţiei cetăţeanului, stabilirea unui program comun pentru combaterea infracţionalităţii şi dimensionarea personalului operativ în funcţie de necesităţile reale, acordarea sprijinului reciproc şi desfăşurarea de acţiuni comune cu structurile de poliţie pentru realizarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică în zona de responsabilitate, a reprezentat principalul obiectiv urmărit in perioada supusă prezentei analize de către IJJ Sălaj. În acest an structurile subordonate Inspectoratului au executat un număr de 4.565 misiuni, cu 132 misiuni mai multe decât în perioada similară a anului precedent”, a precizat Vasile Bocea.
Potrivit sursei citate, majoritatea misiunilor, respectiv 2.495, au fost în domeniul menţinerii ordinii publice, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de 253.250 lei.
De asemenea, şeful IJJ Sălaj a precizat că peste 100 de jandarmii vor petrece sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou în stradă, asigurând ordinea şi liniştea publică atât în municipiul Zalău cât şi în alte localităţi din judeţul Sălaj. Astfel, în perioada sărbătorilor, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj vor asigura ordinea şi liniştea publică la manifestările cultural- artistice organizate în municipiul Zalău şi vor intensifica activităţile de patrulare auto în mediul rural cu precădere în zonele unde se vor desfăşura baluri, discoteci, precum şi în zonele unde vor fi organizate manifestări religioase.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. lazzar..... 20 decembrie 2012 at 19:43 - Reply

  O MISIUNE IMPORTANTA A FOST SI IN URMA CU CATEVA ZILE LA BARUL ENIGMA DIN ZALAU.DESPRE ASTA CE SPUNETI DOMNU BOCEA?SI ACEASTA A FOST IN COMUN(!!!!!!!!!!!!!!!!)CU STRUCTURILE DIN POLITIE!

 2. pt jandarmi 21 decembrie 2012 at 08:31 - Reply

  Bravo Lazare, foarte bine subliniat aspectul, dar de la vorbe la fapte, la jandarmi e distanta lunga. Ei atat cunosc, forta pumnului si a intimidarii.

 3. ioan 21 decembrie 2012 at 08:46 - Reply

  da da peste o 100 vor fii in strada .dar observ ca tot aceii oameni sant de ani de zile in strada de sarbatorii. cei din tesa sant liberi. .sarbatorii fericite tuturor. ps cand mai datii oameni afara sa ne angajam si noi..tare constiincios ati executat ordinul portocaliilor sa dati afara oameni care au muncit pt aceasta institutie,observ ca acum acei oameni cauta drepturile lor prin instantele judecatorestii.de ce nu respectatii legea domnilor jandarmi?

 4. Irina 21 decembrie 2012 at 11:15 - Reply

  Daca sunteti atat de destept, dumneavoastra ce ati fi facut daca erati in locul celor care trebuiau sa ia masurile de concediere, de unde stiti cat le-a fost de “usor” sa concedieze, daca nu stiti nu vorbiti, numai sa va aflati in tema

Lasa un Raspuns »