Peste 350 de salajeni au ajuns la Urgenta

Magazin Salajean 29 ianuarie 2008 0

Peste 350 de salajeni au ajuns la Urgenta

Iarna a trimis la Urgenta 359 de salajeni, la sfarsitul saptamanii trecute, 101 dintre acesti bolnavi fiind diagnosticati cu afectiuni ale aparutului respirator. Astfel, au fost inregistrati 17 bolnavi de pneumonie, 20 de cazuri de bronsita, in timp ce 64 de pacienti au primit tratament pentru viroze si amigdalita. Potrivit unui comunicat de presa remis ieri de Spitalul de Urgenta Zalau, alte 79 de persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor cu fracturi, entorse, traumatisme si contuzii, iar alti patru salajeni – cu politraumatisme, dupa ce au fost implicati in accidente rutiere.

Tot week-endul trecut, cadrele medicale au tratat o fetita de 4 ani si 10 luni, din Zalau, aceasta avand diagnosticul de plaga prin muscatura de cocos in zona fetei. Un alt caz asemanator a fost cel al unui barbat din Romanasi, in varsta de 53 de ani, care a fost adus la spital dupa ce a fost muscat de un caine de gamba dreapta. Cele doua cazuri nu au necesitat spitalizare.

Pe langa aceste cazuri, au mai fost in atentia medicilor si 15 pacienti ce au acuzat dureri ale organelor din sistemul digestiv, diagnosticele fiind de gastrita, enterocolita, duodenita, iar doi bolnavi au fost tratati pentru colica biliara.

Din numarul total de cazuri, pentru 106 a fost dispusa internarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »