Peste 300 de salajeni la Urgenta

Magazin Salajean 30 martie 2010 0

Peste 300 de salajeni la UrgentaPeste 300 de salajeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, in week-end, cele mai multe cazuri, aproape 60, fiind plagi, fracturi, entorse si politrauatisme, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de unitatea spitaliceasca respectiva.

Pe langa aceste cazuri, alte 25 de persoane au ajuns la UPU cu hipertensiune arteriala, in timp ce 41 de salajeni au primit tratament impotriva virozelor, a pneumonilor si a bronsitelor. Medicii au mai tratat zece cazuri de colica abdominala (noua) si biliara (unul) si alte doua de apendicita, in timp ce 13 gravide au avut nevoie de ajutor specalizat pentru a aduce pe lume bebelusi. Week-endul a fost marcat si de prezenta a 12 salajeni care au tinut sa bea peste masura, ajungand, in final, in stare de ebrietate la Urgenta.

Cu gastrite si enterocolite au fost diagnosticati 12 salajeni, in timp ce sase cazuri au fost aduse la UPU cu rani dupa ce au fost implicate in accidente rutiere si agresiuni. Din totalul de 307 cazuri, medicii au dispus internarea pentru 88 de pacienti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »