Peste 300 de politisti salajeni, la datorie de sarbatorile pascale

Magazin Salajean 13 aprilie 2012 0

Peste 300 de politisti salajeni, la datorie de sarbatorile pascaleSute de politisti vor fi angrenati in misiuni de asigurarea ordinii si sigurantei publice in randul cetatenilor, atat in perioada premergatoare sarbatorilor pascale, cat si in timpul acestei sarbatori crestine. Echipajele vor participa si la manifestarile religioase si culturale cu public numeros si un aflux important de persoane.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, oamenii legii vor desfasura misiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si apararea patrimoniului public si privat, in localitatile urbane si rurale, in special in locurile cu pelerinaj, statiuni turistice si zone de agreement. Mai precis, vor intensifica actiunile de patrulare in statiile de cale ferata, pe trenurile de calatori si pe celelalte mijloace de transport in comun din zonele cu afluenta numeroasa pentru combaterea talhariilor, furturilor de bagaje si din buzunare. Vor actiona in sistem integrat pentru combaterea infractionalitatii stradale, traficului si consumului de droguri, prostitutiei si proxenetismului, identificarea persoanelor urmarite in temeiul legii. In plus, organele de politie vor desfasura activitati pe linia prevenirii furturilor de animale, indeodebi in mediul rural, precum si de prevenire si combatere a infractiunilor cu violenta. Si politistii rutieri vor fi prezenti pe principalele artere, pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei pe principalele cai de comunicatie, se arata in informatia de presa. La aceste misiuni participa 328 de politisti.

Cu un pas inaintea hotilor de ocazie

Pentru evitarea unor evenimente neplacute in perioada sarbatorilor pascale, conducerea IPJ Salaj recomanda cetatenilor sa tina seama de cateva sfaturi. Si anume, pentru perioada premergatoare sarbatorii crestine, salajenii sunt sfatuiti sa manifeste prudenta in magazinele aglomerate, sa nu-si lase bunurile in locuri in care pot fi sustrase cu usurinta, sa nu ia asupra lor sume mari de bani, iar daca este posibil, este recomandata folosirea cardurilor pentru cumparaturi. Banii trebuie pastrati in geanta, borseta sau intr-un buzunar inaccesibil, nu in sacosa de cumparaturi sau in buzunarul de la spatele pantalonilor. In momentul in care un cetatean este impins in locurile aglomerate, este recomandat sa isi verifice imediat bunurile de valoare si banii, pentru a fi sigur ca nu este victima unei inscenari a unui hot. La achitarea produselor cumparate, nu se afiseaza la casa teancul de bani, ci doar suma necesara platii acestora. Obiectele tentante: telefoane mobile, laptop-uri, genti, pungi de cadouri, lasate la vedere in masina, pot reprezenta adevarate cadouri pentru hoti. De asemenea, nu trebuie lasate niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente.

Atentie la infractori pe timpul noptii!

Sarbatorile pascale, mai ales pe timpul manifestarilor religioase din timpul noptii, reprezinta pentru unii infractori momentul prielnic sa dea lovitura. Prin urmare, oamenii legii recomanda evitarea persoanelor turbulente sau in stare de ebrietate, strazile cu baruri si terase unde se consuma alcool si sunt adunate persoanele galagioase. Copiii nu trebuie lasati nesupravegheati. La intoarcerea spre casa, este preferabil alegerea drumurilor intens circulate, luminate, evitand zonele in constructie, parcurile pustii si strazile laturalnice. In plus, este indicata deplasarea in grupuri fara a raspunde la provocarile altor persoane si fara a accepta compania persoanelor necunoscute.

Locuinta neasigurata, prada facila!

In cazul petrecerii sarbatorilor pascale in alte locuri decat la domiciliu, pentru evitarea unor surprize neplacute, proprietarii sunt sfatuiti sa roage un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte imediat politia daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa deschida usa. Doar persoanele de incredere trebuie anuntate de plecari de acasa pentru mai multe zile. Toate usile si geamurile casei, usa de la balcon si geamul de aerisire de la baie trebuie inchise si asigurate. Pregatirile de deplasare sa fie facute cat mai discret. Este recomandat, de asemenea, lasarea unei lumini aprinse sau a unui aparat de radio in functiune, pentru a deruta eventualii musafiri nepoftiti. Obiectele de valoare mare si volum mic sau banii lichizi vor fi intotdeauna in atentia infractorilor, asa incat nu trebuie lasate in locuinta.

Detaliile despre hot grabesc prinderea acestuia

Politistii atrag atentia cetatenilor sa retina cat mai multe detalii despre infractori, in cazurile in care este posibil, si sa apeleze imediat numarul unic de urgenta 112. Retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amanuntele politiei. Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta!, se arata in comunicat de presa.

De asemenea, oamenii legii atrag atentia cetatenilor sa nu dea curs, in aceasta perioada, persoanelor care se dau drept reprezentanti ai unor societati comerciale si care solicita nejustificat sume de bani ori bunuri, ca plata pentru presupuse servicii: de deratizare sau colectarea gunoiului menajer.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »