Peste 300 de pacienţi, trataţi în week-end la Urgenţă

Mihaela Oprea 25 februarie 2013 0
Peste 300 de pacienţi, trataţi în week-end la Urgenţă

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au tratat, la finele săptămânii trecute, peste 300 de pacienţi care au solicitat îngrijiri medicale de urgenţă. Dintre aceştia, însă, doar 75 au reprezentat cazuri reale de urgenţe medicale.
Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş, a declarat că în perioada 22-24 februarie, la Unitatea de Primire a Urgenţelor, au fost tratate 330 de persoane. Dintre acestea, 56 au fost diagnosticate cu plăgi, fracturi, traumatisme şi entorse, 20 au fost pacienţi diagnosticaţi cu gastrite şi enterocolite, iar 16 au fost paciente în travaliu declanşat. Alte 14 persoane au cerut îngrijiri medicale suferind de hipertensiune arterială. “Medicii au tratat şi două persoane care au prezentat plăgi prin muşcături de animale. Este vorba de o femeie de 59 de ani, cu zgârieturi de pisică, şi un bărbat de 46 de ani, muşcat de câine. Niciunul nu a necesitat internarea. Patru persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani au fost tratate de medici după ce au fost implicate în accidente rutiere. Leziunile acestora nu au fost grave, nefiind necesară spitalizarea lor. Alţi trei pacienţi, cu vârste între 18 şi 74 de ani, au necesitat îngrijiri medicale după ce au fost victimele unor agresiuni. Dintre aceştia, doar bătrânul de 74 de ani, din localitatea Cuceu, a rămas spitalizat, fiind internat la secţia de oftalmologie a spitalului”, a declarat Codruţa Puşcaş.
Potrivit sursei citate, dintre cele 330 de cazuri tratate în week-end în urgenţă, doar 75 au fost cazuri reale de urgenţe medicale. Un număr de 92 de pacienţi au fost internaţi pentru tratament.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »