Peste 250 de eroi pentru o zi

Magazin Salajean 30 septembrie 2011 0

Peste 250 de eroi pentru o ziMai mult de 250 de zalauani au fost desemnati eroi in cursul zilei de ieri. Acest titlu de inalta distinctie le-a fost conferit tocmai prin participarea la actiunea Erou pentru o zi organizata, in centrul municipiului, de Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, Asociatia pentru Reabilitarea si Modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Scoala Postliceala Sanitara Zalau si Serviciul de Ambulanta Judetean Salaj.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment a fost de instruire a populatiei in privinta acordarii primului ajutor victimelor. Foarte multe persoane au fost interesate sa invete, pe manechine, manevrele de resuscitare in caz de stop cardiac. Aceste reguli de prim ajutor sunt vitale in situatii neprevazute. Pana la sosirea personalului medical specializat la locul in care se afla victima, cunoasterea si efectuarea acestor manevre pot salva vieti, a declarat purtatorul de cuvant si instructoarea de la Scoala Sanitara, Ileana Dindelegan. In cadrul aceleiasi actiuni, participantii au putut sa-si masoare valorile tensiunii arteriale. Prezentarea metodelor de resuscitare cardio-respiratorii continua astazi in alte localitati salajene, respectiv la Dolu si Sarmasag.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia implinirii a 33 de ani de la infiintarea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Astazi sunt programate activitatile festive, la care vor participa angajatii si oficialitatile locale. Manifestarea 33 de ani de viata pentru viata va avea loc in Clubul Spitalului, unde va fi organizata si o expozitie de fotografii institulata Instantanee medicale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »