Peste 200 de sancţiuni, aplicate de jandarmi în ianuarie

Mihaela Oprea 6 februarie 2013 0
Peste 200 de sancţiuni, aplicate de jandarmi în ianuarie

Jandarmii sălăjeni au efectuat 420 de misiuni pe parcursul lunii trecute, în urma cărora au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale. Majoritatea amenzilor au fost scrise de jandarmi pentru provocarea de scandal, consum de băuturi alcoolice şi alte fapte contrare legii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, pe linia constatării faptelor de natură contravenţională au fost aplicate 76 de avertismente scrise şi 127 de amenzi în valoare totală de 22.150 de lei. “Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au vizat în mod deosebit săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi linştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora. De asemenea, au fost aplicate amenzi pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, precum şi pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului de către persoane apte de muncă sau pentru refuzul de a se legitima la solicitarea organelor de ordine”, a declarat purtătorul de cuvânt.
De asemenea, în cursul lunii ianuarie au fost constatate 16 infracţiuni, opt dintre acestea fiind depistate în cadrul acţiunilor organizate cu poliţiştii. Totodată, jandarmii au intervenit pentru soluţionarea a 10 sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112 şi pe numărul inspectoratului.
Potrivit sursei citate, în luna ianuarie jandarmii au executat 420 de misiuni la nivelul judeţului. Cele mai multe, 301 au fost misiunile de menţinere şi cele de asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, pe timpul manifestărilor sportive, cultural-artistice desfăşurate în judeţ. Pe lângă acestea, au mai fost acţiuni de intervenţie pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere (86) şi acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii (23). Toate aceste misiuni au avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.
Şi în perioada următoare, jandarmii sălăjeni vor fi prezenţi şi vor acţiona prin executarea de misiuni specifice în zona de responsabilitate pentru depistarea persoanelor care savârsesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.
M. O.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »