Peste 140 de soferi, somati de politistii locali

Magazin Salajean 19 iunie 2012 0

Peste 140 de soferi, somati de politistii localiPeste 140 de conducatori auto au fost somati de catre politistii locali zalauani, la finele saptamanii trecute, dupa ce si-au parcat masinile in locuri interzise. Mai mult de jumatate dintre somatii au fost scrise pe numele soferilor care au oprit sau stationat masinile pe strada din zona Pietei Agroalimentare din municipiu.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Politia Locala Zalau, controalele desfasurate de agentii politiei locale fac parte dintr-o actiune pentru identificarea persoanelor care isi parcheaza autovehiculele in locuri interzise, anume trotuare si spatii verzi, si a celor care blocheaza diferite cai de acces: institutii, piete si puncte de colectare a gunoiului menajer. De la inceputul actiunii, 14 iunie, si pana luni, au fost somate un numar de 143 persoane care au parcat autovehiculele necorespunzator. Majoritatea, adica 78 de somatii, au fost date proprietarilor care au oprit sau stationat masinile pe strada Simion Oros, in zona Pietei Agroalimentare. Restul au fost aplicate in alte zone de pe raza municipiului, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Locale Zalau, Lucian Trif.

Conducatorii auto somati si prinsi pentru a doua oara ca au parcat masinile pe interzis vor fi amendati. Sanctiunea pentru autovehiculele oprite neregulamentar este de 140 de lei si doua puncte penalizare, iar pentru stationare amenda este de 420 de lei si trei puncte de penalizare (cu mentiunea ca sumele se injumatatesc daca sunt achitate in 48 de ore. Rugam conducatorii auto sa respecte legislatia referitoare la parcarea autovehiculelor pe raza municipiului, in caz contrar fiind nevoiti sa recurgem la sanctiuni contraventionale cu amenda, a precizat Lucian Trif.

Potrivit sursei citate anterior, actiunea va continua pana la finele lunii in curs.

Gunoieri sanctionati de agentii locali

Activitatea agentilor locali nu s-a rezumat doar la somarea si sanctionarea soferilor care parcheaza pe interzis. Nu mai putin de 53 de sanctiuni contraventionale au aplicat politistii locali persoanelor care au desfasurat activitati ilegale de comert stradal, care au apelat in mod repetat la mila publica desi sunt apte de munca, celor care au tulburat fara drept ordinea si linistea publica etc. Cele mai multe sanctiuni, respectiv 18, au fost date persoanelor surprinse in timp ce rascoleau in containere in vederea recuperarii de resturi alimentare sau fier vechi. Pe locul al doilea privind numarul de sanctiuni sunt cetatenii prinsi ca au desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale.

Insa, cea mai aspra sanctiune a fost data unei persoane care si-a curatat fosa septica si a deversat dejectiile in santul din apropierea imobilului in care locuieste. Valoarea amenzilor date in intervalul 11 – 18 iunie este de 4.400 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »