Peste 100 de pietoni, prinşi pe picior greşit de poliţişti

Magazin Salajean 29 martie 2011 0

Peste 100 de pietoni, prinşi pe picior greşit de poliţişti

Nu mai puţin de 101 pietoni au fost sancţionaţi contravenţional, în ultima săptămână, de către poliţiştii sălăjeni pentru traversarea străzii pe interzis. Amenda minimă pentru încălcarea acestei reguli în trafic este de 67 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în săptămâna 18–24 martie au fost constatate şase fapte de natură penală şi au fost aplicate 801 sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic în valoare de peste 100.000 de lei. Contravenţional au fost sancţionaţi 101 pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 16 persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzător, precum şi cinci persoane care conduceau căruţe fără ca acestea să fie echipate corespunzător.

Cele mai multe procese verbale au revenit însă conducătorilor auto, în perioada de referinţă fiind sacţionaţi 679 de şoferi pentru diferite abateri în trafic, dintre care 189 pentru viteză excesivă, se arată în informaţia de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, poliţiştii Serviciului Rutier au reţinut în săptămâna vizată şi 22 de permise de conducere, precum şi 12 certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

În cursul acesei săptămâni, respectiv în perioada 28 martie-3 aprilie, poliţiştii rutieri vor organiza pe raza judeţului Sălaj acţiuni preventive vizând cu precădere respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, mopedişti, motociclişti, precum şi respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto pe linia vitezei, depăşiri neregulamentare, trecere la nivel cu calea ferată şi auto înmatriculate în alte state.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »